Ladataan ilmoitusta
Mainos 18.3.2020 14:23

Oma rauha lähellä palveluita

Henry Larikka ja Eveliina Santanen kiittelevät kilvan asuinpaikkaansa Huittisten Kuninkaisissa.

Eveliina Santanen, Henry Larikka sekä vuoden ikää lähestyvä Ellen iloitsevat uudesta leikkipuistosta. Sen suunnittelussa mukana olivat myös lapset. Heidän ehdotuksiaan liitettiin tarjouspyyntöihin. Leikkipuistoa laajennetaan vielä uusilla välineillä ja lisäksi ympä­ristö viimeistellään.
Eveliina Santanen, Henry Larikka sekä vuoden ikää lähestyvä Ellen iloitsevat uudesta leikkipuistosta. Sen suunnittelussa mukana olivat myös lapset. Heidän ehdotuksiaan liitettiin tarjouspyyntöihin. Leikkipuistoa laajennetaan vielä uusilla välineillä ja lisäksi ympä­ristö viimeistellään.
Mainos 18.3.2020 14:23

Uudehkolla asuinalueella luontoa ja rauhaa riittää, mutta toisaalta palvelut ovat aivaan lähituntumassa. Mikäs siellä on elellessä. Vajaan vuoden ikäinen Ellen ei vielä sanele mielipiteitään, mutta ilmeistä upouudessa leikkipuistossa voi lukea saman asian.

-Kun etsin tonttia Huittisista, tämä alue teki heti vaikutuksen. Maisema on kumpuilevaa, on metsää ja peltoa, kertoo Henry Larikka.

Hän oli aikoinaan ensimmäisiä, joka teki tonttikaupat uudelta asuinalueelta. Nyt asuinvuosia Kuninkaistentien varrella on kertynyt kolme ja puoli. Ympärille on noussut kokonainen naapurusto, katu päällystetty ja valaistu. Puistomaisuus on kuitenkin säilynyt. Luontoon pääsee heti kotiterassilta.

Olohuoneen etelään avautuvista isoista ikkunoista näkyy upea koivikko. -Meillä on olohuoneessa vuodenaikojen mukaan muuttuva taideteos, naurahtavat asukkaat.

Henry muutti Kuninkaisiin kotoaan Vampulasta, Eveliina opiskelupaikkakunnaltaan Jyväskylästä. Syntyjään hän on köyliöläisiä.

-Rauhallinen, pärinätön ympäristö oli ajatuksissamme. Mutta toisaalta halusimme, että peruspalvelut ovat lähellä. Kuninkaisissa nämä toiveet yhdistyvät, Eveliina kertoo.

Heidän paritalostaan on vain lyhyt kävelymatka esimerkiksi päiväkotiin, terveyskeskukseen, muskariin, elokuviin. Upouusi leikkipuisto on kivenheiton päässä. Keskustan palveluihin kuten ruokakauppoihin ja linja-autoasemalle on vain runsaan kilometrin matka.

-Lapsiperheelle paikka on suorastaan ihanteellinen. Aivan lähialueelta saa kaiken mitä arkielämässä tarvitsee, Eveliina ja Henry toteavat.

Tärkeitä asioita heille ovat myös hyvät naapurit. Kuninkaisissa on yhteisöllisyyttä, joka vaikuttaa viihtymiseen. Asukkailla on yhteistoimintaa ja oma facebook-ryhmäkin. Alue kiinnostaa nuoria. Ellenin lastenrattaat eivät ole suinkaan ainoat kylänraitilla.

Eveliina on nyt äitiyslomalla, mutta työt huittislaisessa päiväkodissa odottavat sen jälkeen. Työmatka on parisen kilometriä, mikä on hänen mukaansa luksusta aiempaan Pöytyän työmatkaan verrattuna. Henry työskentelee hirsirakentajana vanhempiensa yrityksessä.

-Työkohteita on eri puolilla, mutta Huittisistahan on hyvät yhteydet kaikkiin suuntiin, hän muistuttaa.

Rakentajat.jpg
Tonttiesittely Kuninkaistenmäen asuinalueella 20.5. klo 17–19.

Miksi Huittisiin?

Kaupungin monipuolinen tonttivalikoima mahdollistaa, että jokainen löytää sopivan paikan kodille. Arvostat sitten asumisessa vehreyttä ja keskustaläheisyyttä, liikuntareittejä tai omaa rauhaa metsäisessä ympäristössä. Omakotitalotontit ovat nyt 20 prosenttia normaalihintaa edullisempia kaikille, 40 prosentin alennus lapsiperheille. Lisätietoja: Maankäyttöpäällikkö Seija Holmi 044 560 4395 ja kaupungin verkkosivusto: huittinen.fi/palvelut/asuminen ja rakentaminen

Lapsiperheiden sosiaali- ja terveyspalvelut on keskitetty saman katon alle Huittisten perhekeskukseen. Asia kuin asia hoidetaan sujuvasti yhdeltä luukulta. Terveyskeskus täyttää jo tulevaisuuden sote-keskuksen vaatimukset. Lääkäriin pääsee viikossa.

Liikenteessä on laatua. Sijainti valtateiden risteyksessä erinomainen työssäkäynnin, yrittämisen ja asioinnin kannalta. Tunnissa Poriin, Turkuun tai Tampereelle, runsaassa kahdessa Helsinkiin. Tietoliikenteen yhteyksiin tarjolla etätyöhönkin soveltuvaa valokuituverkko. Huittisissa toimii myös kaupungin sisäinen julkinen liikenne Huitsikka. Runsaasti kaukoliikenteen yhteyksiä suurempiin kaupunkeihin.

Uusi peruskoulu suunnitteilla keskustaan. Kaupungin omaa koulutustarjontaa peruskoulun lisäksi lukio, alueellinen musiikkiopisto ja Sataopisto. Sitä täydentävät Satakunnan ammattikorkeakoulu, Sasky Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Sataedu ja Länsi-Suomen opisto.

Huittinen on Satakunnan kolmanneksi suurin kauppakaupunki. Erinomaiset kaupalliset palvelut yksityisine putiikkeineen kokoavat asiakkaita myös kaupunkia ympäröivistä kunnista. Lue lisää verkkosivustolta myhuittinen.fi

Luonnonläheisyys ja turvallisuus ovat Huittisille ominaisia piirteitä. Kaupungin alueella on Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto sekä viisi jokea. Harrastusmahdollisuudet sekä kulttuurin että liikunnan alueilla ovat kaupungin kokoon nähden poikkeuksellisen monipuoliset. Lentopalloa pelataan mestaruusliigassa.

Huittisten arvot: rohkeus, yhteistyö, inhimillisyys. – Lue lisää verkkosivuilta myhuittinen.fi ja huittinen.fi

Tämä artikkeli on mainos.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa