Ladataan ilmoitusta

Joutsenlaulu kertoo Yö-yhtyeen tarinan

Joutsenlaulu-musikaali Risto Ryti –salissa pe 1.12. klo 19

Simo Pirttimaa kitaristina, Matti Mikkonen Olli Lindholmina, Erik Kraemer Jussi Hakulisena ja Simo Stenman rummuissa.
Simo Pirttimaa kitaristina, Matti Mikkonen Olli Lindholmina, Erik Kraemer Jussi Hakulisena ja Simo Stenman rummuissa.
Heli Lehtelä

Yö lienee porilaisbändinä tuttu suurimmalle osalle huittislaisista. Yhtyeen tarina nivoutuu eritoten kahden miehen ympärille.

–Bändin tarina alkoi, kun Olli Lindholm ihastui Jussi Hakulisen omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti legendaarisen yhtyeen Porissa vuonna 1981. Olli oli yhtyeen laulaja, sekä piisien tekijä sen perustamisesta lähtien aina kuolemaansa asti. Jussi toimi kosketinsoittajana, laulajana, sekä erityisesti säveltäjänä ja sanoittajana, kertaa ohjaaja Petri Lairikko Suomen musiikkiteatterista.

Suomen musiikkiteatteri tuo Yö-yhtyeen tarinan Risto Ryti -saliin joulukuun ensimmäisenä perjantaina.

–Käsikirjoittajamme Katariina Leino on jo kauan sitten maininnut, että Yö-yhtyeestä pitäisi tehdä joskus esitys. Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Päätettiin käyttää juuri hänen tuotantoaan. Jussi oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään.

Lairikko toteaa, että musikaali haluttiin viedä loppuun tragediasta huolimatta, koska produktio oli Hakulisellekin tärkeä.

–Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Jussi Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia, Hän tanssii kanssa enkeleiden ja monia muita. Musikaalin kappaleet ovatkin juuri Jussi Hakulisen säveltämiä.

Tapahtumatiedot

Joutsenlaulu Risto Ryti-Salissa pe 1.12. klo 19.00

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa