Ladataan ilmoitusta

Santiago de Compostelan polkija nyt viestipyhiinvaelluksen huittislainen pullonkantaja

Kesällä 2010 polkupyöräpyhiinvaelluksen Santiago de Compostelaan tehnyt Huittisten silloinen kirkkoherra Simo Laitila on viestipyhiinvaelluksen huittislainen viestinviejä. Hän ottaa viestikapulana toimivan vesipullon vastaan Keikyän Korvenkävijöiltä Ripovuorella 27.7.  Hän kuljettaa sen 29.7. Pyhän Henrikin saarnahuoneelle, jossa Kokemäen seurakunnan edustaja ottaa sen vastaan. Kuva: Simo Laitilan albumista.
Kesällä 2010 polkupyöräpyhiinvaelluksen Santiago de Compostelaan tehnyt Huittisten silloinen kirkkoherra Simo Laitila on viestipyhiinvaelluksen huittislainen viestinviejä. Hän ottaa viestikapulana toimivan vesipullon vastaan Keikyän Korvenkävijöiltä Ripovuorella 27.7. Hän kuljettaa sen 29.7. Pyhän Henrikin saarnahuoneelle, jossa Kokemäen seurakunnan edustaja ottaa sen vastaan. Kuva: Simo Laitilan albumista.
Minna Karru

Puhdasta vettä.

Sitä on Kiikan, Keikyän ja Huittistenkin läpi kulkevan viestipyhiinvaelluksen vesipullo-viestikapulassa. Vaeltajat haluavat kertoa vedellä kohtuuden, kestävyyden ja toivon sanomaa. Lisäksi muistetaan kasteeseen liittyen veden syvää hengellistä merkitystä.

Vesipullo siirtyy Keikyän Korvenkävijöiden edustajalta huittislaiselle viestinviejälle, rovasti Simo Laitilalle keskiviikkona 27.7. puolilta päivin Ripovuorella. Kahta päivää myöhemmin hän kuljettaa pullon Pyhän Henrikin saarnahuoneelle Kokemäelle, jossa seurakunnan edustaja laittaa sen juomavyöhönsä.

pyhänolavin viestit.jpeg
Viestikapulana toimivalla vesipullolla halutaan muistuttaa veden merkityksestä elämän monimuotoisuuden mahdollistajana.

Viestinvaihtojen välissäkin Huittisissa tapahtuu.

Torstaina 28.7. iltapäiväneljältä teatterimies-kirjailija Juha Hurme ja näyttelijä Roosa Söderholm esiintyvät Wanhalla WPK:lla ja perjantaina 29.7. noin puoliltapäivin Maijapirtillä. Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Torstaina iltakuudelta Huittisten kirkossa on iltakirkko ja viikkomessu pyhiinvaellusteemalla.

Huittisten seurakunnan tiedotussihteeri, nuorisotyönohjaaja Marjo Mäki tietää kertoa, että Hurme ja Söderholm ovat kehitelleet neljä pientä esitystä keskiaikaisen kalevalamittaisen runouden pohjalta.

–Hurmeella on lisäksi uutta tutkimustietoa Piispa Henrikistä ja Lallista, koska on jo saanut lukea ystävänsä, professori Tuomas Heikkilän syyskuussa julkaistavan Lalli-kirjan käsikirjoituksen. Mahdollista on, että hän puhuu myös tästä aiheesta.

–Metsän biologiaan ja mytologiaan liittyen Hurme on lukenut metsämuseo Lustoon talletettuja tutkielmia.

–Söderholm on mukana kaikissa näissä luentoiskuissa, joista kaksikko kehittelee duettoja. Se mistä esitykset tarkkaan ottaen koostuvat, nähdään vasta esityksessä, Mäki sanoo odottavaisella mielellä.

pyhänolavinviesti Kuva Aleksi Saariranta_.jpg
Reilun 1000 kilometrin mittainen viestipyhiinvaellus kulkee kuuden hiippakunnan alueella. Kuva: Aleksi Saariranta

Viestipyhiinvaellus

Kulkee Pyhälle Olaville omistettujen kohteiden kautta, pyhä Olavi oli keskiajalla yksi tärkeimmistä pohjoismaisista pyhimyksistä

Mannerreitti alkoi 26.5 Savonlinnasta ja päättyy Turkuun 14.8.

Reilun 1000 kilometrin mittainen, kulkee kuuden hiippakunnan alueella, Huittinen yksi vaelluksen nivelpaikkakunnista, joissa hiippakunta vaihtuu

Viestiä viedään kävellen, pyöräillen, kirkkoveneellä soutaen ja purjehdusveneellä purjehtien

Seurakuntien lisäksi toimijoina pyhiinvaellusverkostoja, liikunta- ja harrastusyhdistyksiä, matkatoimijoita, palveluntuottajia, Huittisissa seurakunnan lisäksi talkoolaisina muun muassa Marja Evala, Pirjo Tapanila ja Lauhan maamiesseura, Wanhat konneet sekä Huittisten Latu ja polku

Tapahtumatiedot

Viestipyhiinvaelluksen tapahtumat Huittisissa 27.–29.7.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa