Ladataan ilmoitusta

Hannikaisen, Raution ja Perkon konsertissa eletään ruiskukkaehtoota

Konsertoijat Sari Rautio (oik.) ja Kaisa-Leena Hannikainen Huittisten kirkon maisemissa, Konsertin kolmas esiintyjä Johannes Perko oli kuvaa otettaessa Virossa. Kuva: Sari Mäkelä
Konsertoijat Sari Rautio (oik.) ja Kaisa-Leena Hannikainen Huittisten kirkon maisemissa, Konsertin kolmas esiintyjä Johannes Perko oli kuvaa otettaessa Virossa. Kuva: Sari Mäkelä

Huittislaistaustaiset Vihdin seurakunnan A-kanttori Kaisa-Leena Hannikainen ja Olarin seurakunnan A-kanttori Sari Rautio sekä Pöytyän seurakunnan kanttori Johannes Perko konsertoivat Huittisten kirkossa 12.8.

–Konsertti on meidän lahjamme, kunnianosoituksemme ja kiitoksemme 90-vuotta täyttävälle Liisa Harjunmaalle, äidille, kummitädille ja opettajalle, Harjunmaa toteaa kolmikon puolesta. Perko on Harjunmaan veljenpoika ja kummipoika sekä Huittisten musiikkiopiston kasvatti.

Hannikainen keskittyy konsertissa urkuihin.

–Urut ovat minulle sekä ykkössoittimeni että ennen kaikkea äidin perintö. Hän opiskeli urkujensoittoa Turun opettajakorkeakoulussa 50-luvulla.

–Soitan äidille ehkä rakkainta Bachin musiikkia. Lisäksi soitan Harri Viitasen, Sulo Salosen ja Joonas Kokkosen säveltämää suomalaista musiikkia, josta löytyy niin tuttuja virren sävelmiä kuin äidille tärkeän Viimeiset kiusaukset -oopperan teemoja.

–Äiti sanoo aina, että urkukonsertissa pitää olla vähintään yksi kohta, jolloin kuulija hyppää penkistä – sellaisia on tälläkin kertaa luvassa, jopa useita, Harjunmaa toteaa.

Rautiolta ja Perkolta Harjunmaa on toivonut muutamia lauluja, kuten Bachin Oi, Herra sulle tahdon laulaa, Merikannon Käy kirkkomaata illoin vanhat mummot ja Carl Loewen Kellon. Toivelaulujen lisäksi he esittävät muutaman muun laulun.

Myös konsertin nimikkoruno, Liisa Harjunmaalle rakas ja nuoruudesta asti tärkeä Anna-Maija Raittilan Ruiskukkaehtoo kuullaan konsertissa myös laulettuna.

Kirkkokonserttiin on vapaa pääsy. Halutessaan voi antaa vapaaehtoisen lahjan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastolle.

LUE MYÖS Lapsuuden ja nuoruuden tärkeät ihmiset kannustivat – musiikin rikas maailma avautui jo Huittisissa

Tapahtumatiedot

Konsertti Huittisten kirkossa la 12.8. klo 16

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa