–Lähiruokatorin myyjille ainoa ehto on, että ruoka on lähiruokaa, sanoo projektipäällikkö Terja Wahlberg Satakunnan ammattikorkeakoulusta.
Toritapahtuma järjestetään Kivikylän Hullunlenkin pihamaalla Huittisissa lauantaina. Erimakuisen ja -näköisen lähiruuan ja raaka-aineiden lisäksi kaupan on käsityöläistuotteita.
Tapahtuma on osa valtakunnallista lähiruokapäivää. Koko Suomen laajuinen tapahtuma järjestetään yhdeksättä kertaa. Viime vuotisen Lähiruokapäivän viralliset avajaiset olivat Huittisissa.
Silloin tapahtumassa juhlapuhunut maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd) totesi, että lähiruualla on monta vahvuutta.
–Lähiruokaa ostamalla tulo jää omalle alueelleen luomalla työtä, toimeentuloa ja veroja omaan maakuntaan.
–Muita merkityksiä ovat Maaseudun elinvoiman vahvistaminen, lähellä asiakasta toimiminen, joustavuus, mahdollisuus vaikuttaa omaan ympäristökuormitukseen sekä lisäarvon tuottaminen kauppojen ja ravintoloiden valikoimissa. Lähiruoka on myös osa alueellista huoltovarmuutta, hän listasi.
–Lähiruoka on lisäksi keino erottautua ja luoda matkailijoille unohtumattomia ruokaelämyksiä.
Tapahtumatiedot
Lähiruokatori Kivikylän Hullunlenkin pihamaalla la 7.9. klo 8–13