Ladataan ilmoitusta

Monipaikkaisuus on mahdollisuus – Citymaalaiset äänessä Huittisissa

Kuvituskuva: Ruutukaappaus Citymaalaisten Facebook-sivulta
Kuvituskuva: Ruutukaappaus Citymaalaisten Facebook-sivulta
Minna Karru

”Monipaikkaisuus on ihmisten jokapäiväisiä elinympäristöjä yhä useammin leimaavan, monien merkityksellisten paikkojen ja niiden välillä tapahtuvan liikkumisen kokonaisuus. Se koostuu eri paikoissa tapahtuvasta liikkumisesta, palveluista, työstä, harrastuksista, kokemuksista ja asumisesta. Monipaikkaisuus on myös elämäntapa, kulttuuri ja jokapäiväisten rutiinien rakenne.”

Noin selitetään Sitran selvityksestä, jonka Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo taannoin luki. Ilmiön nostivat suurempaan tietoisuuteen niin sanotut citymaalaiset eli kaupunkilaiset, jotka haluavat elää maalla, luonnon keskellä, mutta pitää kiinni myös kaupunkielämästä. Myös korona-aika etätöineen on lisännyt puheita monipaikkaisuudesta.

Huittisten kaupungin kylien yhteistyöryhmä järjestää aiheesta seminaarin 25.11. Paikan päälle Wanhalle WPK:lle otetaan maksimissaan 50 henkilöä, tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Tilaisuutta voi seurata myösTeamsissa.

Etäyhteyksin seminaarissa puhuvat tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ja tutkimusprofessori Hilkka Vihinen Luonnonvarakeskuksesta. Etänä puheenvuoron käyttää myös yhteiskunnan, some-viestinnän ja co-creation-ajattelun asiantuntija Pauliina Seppälä.

Alustajista Petri Rinne, Suomen Kylät ry:n puheenjohtaja ja Joutsenten reitin toiminnanjohtaja, on paikan päällä Huittisissa.

Saarikko pohtii miten politiikalla voidaan tukea suomalaisten monipaikkaisuutta ja paikkojen elinvoimaa. Vihinen kertoo monipaikkaisuudesta ja keinoista edistää kestävää monipaikkaisuutta. Seppälän aihe on citymaalaisuus ja osallistumisen yhteiskunta.

Rinne vakuuttaa seminaarissa, että Huittisissa hullun hyvät mahdollisuudet monipaikkaisuudelle.

Tapahtumatiedot

Monipaikkaisuus-seminaari ke 25.11. 17.30 Teamsissa

Etäyhteydellä voit osallistua tämän linkin kautta. Etäseminaariin ei tarvitse ilmoittautua.

Jos edellinen linkki ei toimi, aloita osallistuminen kaupungin sivulta.

Päivitetty ennakkoilmoittautumisen jälkeen poistamalla live-tilaisuuden paikka.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa