Ladataan ilmoitusta

Sekä kerrotut että vaietut tarinat vaikuttavat elämään

Kuvituskuva: sites.utu.fi/juuret/
Kuvituskuva: sites.utu.fi/juuret/
Minna Karru

Juuret-tutkimusta tekevä, kestävän hyvinvoinnin ja osallisuuden dosentti Anna-Maria Isola luennoi Huittisissa tarinoista sukupolvien ketjuissa.

Turun yliopistossa ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella työskentelevä Isola kertoo tutkimukseensa perustuen, miten sukupolvelta toiselle kerrotut tai kertomattomatta jätetyt pienet tarinat eli juuritarinat elävät ja rakentavat osallisuutta ja osattomuutta jälkipolvien elämässä. Isolan mukaan juuritarinat voivat määrittää ihmisen identiteettiä, tavoitteita ja mahdollisuuksia tässä hetkessä.

Isola toteaa Juuret-tutkimuksen verkkosivulla, että ”rekistereiden, tilastojen ja yksilöhaastattelujen ylisukupolvista osallisuutta ja osattomuutta selittävä voima on suuri. Tutkimuksellisesti olennaista informaatiota saattaa kuitenkin löytyä myös kuiskauksena, sivulauseena tai himmeänä merkintänä marginaalissa”.

Sellaista tietoa Juuret-tutkimus etsii. Tilaisuudessakin on mahdollista halutessaan jakaa oma pieni juuritarina.

Juuret-tutkimus toteutetaan Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa sosiaalityön oppiaineessa. Tutkimusta rahoittaa Turun kaupunkitutkimusohjelma ja Suomen Kulttuurirahasto.

Maksuttoman luennon järjestävät Sataopisto ja Huittisten kotiseutuyhdistys.

Tapahtumatiedot

Luento ma 9.1. klo 18 kansalaisopiston luokassa 110–111 Kuninkaisissa

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa