Ladataan ilmoitusta

Puistofutisturnauksessa pidetään hauskaa ja tehdään hyvää

Katsomoon toivotaan jalkapallon ystäviä ja muita urheilusta kiinnostuneita.

–Matalan kynnyksen jalkapallotapahtumaa tässä järjestetään hyvällä fiiliksellä, kertovat Erkka Raittila (vas.), Henri Jylhä ja Anna Korpisaari. Kuva: Nea Jokela
–Matalan kynnyksen jalkapallotapahtumaa tässä järjestetään hyvällä fiiliksellä, kertovat Erkka Raittila (vas.), Henri Jylhä ja Anna Korpisaari. Kuva: Nea Jokela
Nea Jokela

Huittisten Puistofutis ry järjestää 22. heinäkuuta Huittisten urheilukentällä hyväntekeväisyysturnauksen.

–Turnaus on herättänyt kiinnostusta ja siitä on tullut aika paljon yhteydenottoja. Halusimme järjestää turnauksen, johon kuka vain voi osallistua. Pelaavalla joukkueella ei tarvitse olla jalkapallotaustaa. Pääasia turnauksessa on pitää hauskaa hyvän asian puolesta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Anna Korpisaari.

Koko tapahtuman pohjalla on yhden kaveriporukan järjestämä höntsäpeli, joka on vuosien saatossa kasvanut melkoisesti.

–Ensimmäisenä vuonna meitä oli kymmenen pelaajaa, viime vuonna tapahtumassa oli mukana vajaa 30 pelaajaa sekä tapahtumaa tuki kymmenen yritystä. Tuntui luontevalta laittaa se hyvä kiertämään, kun siihen kerran on mahdollisuus, Korpisaari kertoo.

Vaikka pelejä on tullut pelattua monta vuotta, on hyväntekeväisyysturnaus ensimmäinen laatuaan.

–Tuntui, että tälle on tilausta. Huittisissa ei ole tällaista jalkapalloturnausta, joka olisi täysin hyväntekeväisyyttä. Näin saadaan ihmisiä yhteen ja pelaamaan rennommalla otteella, sanoo yksi tapahtuman järjestäjistä Henri Jylhä.

ryhmä ympyrä.jpg
Ryhmäympyrä viime vuoden pelistä. Kuva: Petri Äikiä

Pelit pelataan alkulohkoissa, jotka etenevät semifinaaleihin ja lopulta finaaliin. Lopuksi yhdistyksen oma joukkue pelaa perinteisen jalkapallopelinsä urheilukentän takanurmella.

–Toivomme katsomoon jalkapallon ystäviä ja muita urheilusta kiinnostuneita, Jylhä kannustaa.

Turnaukseen mahtuu mukaan 16 joukkuetta. Pelit pelataan 6 vs 6 -periaatteella. Mukaan mahtuu vielä muutama joukkue, ja ilmoittautuminen on mahdollista tämän kuun loppuun asti.

–Jatkobileet eli niin sanotut jälkipelit järjestetään Huittisten Keila- ja Pelihallilla. Tapahtuma on kaikille avoin. Yksi esiintyjistä on muun muassa DJ Maukka, kertoo yhdistyksen joukkueen kapteeni Erkka Raittila.

Koko tapahtuman mahdollistavat paikalliset yhteistyökumppanit ja sponsorit.

–Todella hienosti paikalliset yrittäjät ovat lähteneet mukaan, ja ilman heidän tukeaan tapahtumaa ei voitaisi järjestää. Ihanaa huomata, että auttamisen halua ja sellaista yhdessä tekemisen henkeä löytyy, Korpisaari kommentoi.

Turnauksesta kerätyt varat lahjoitetaan yhdistyksen kevätkokouksessa päättämiin kohteisiin.

–Meille on tärkeää lapset ja nuoret, joten hyväntekeväisyyskohteet valikoituivat näiden arvojen mukaan, Korpisaari, Jylhä ja Raittila kertovat.

n_puistofutis2.JPG
Monen urheilutapahtuman taustajoukoissa pyörivät Raittila, Jylhä ja Korpisaari edellisvuoden pelipaidat päällä.

LUE MYÖS Puistofutislaiset haluavat tartuttaa – tekemisen meininkiä

Tapahtumatiedot

Huittisten Puistofutis ry:n hyväntekeväisyysjalkapalloturnaus 22. heinäkuuta Huittisten keskusurheilukentällä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa