Ladataan ilmoitusta

Kylät kutsuvat vierailulle – Avoimet kylät -päivä lauantaina jo yhdeksännen kerran

Lauantaina monenmoista Huittisten, Kiikan ja Keikyän kylissä.

Teemapäivä järjestetään yhdeksännen kerran. Kuva Suomen Kylät
Teemapäivä järjestetään yhdeksännen kerran. Kuva Suomen Kylät
Pauliina Vilenius

Kylät kutsuvat tutustumiskäynneille jälleen lauantaina 10.6. Yhdeksättä kertaa järjestettävänä Avoimet kylät -päivänä pääsee tutustumaan useampaan kohteeseen Huittisissa sekä Sastamalan puolella Keikyässä ja Kiikassa.

Huittisten Rekikoskella vietetään kesäkioski Musta Lampaan avajaisia kello 10-18. Päivän aikana ohjelmassa on myös Zetor-ajelua, mikäli sää sallii.

Myös Korkeakoskella avautuu kesäkioski, jonka herkuista pääsee nauttimaan kello 10-14. Lisäksi kioskilla esitellään kylän hankkeita ja toimintoja, kotiin viemisiksi voi ostaa kylän historiasta kertovia kirjoja.

Saunakosken lavalla pidetään kirpputoritapahtuma kello 12-15. Kioski Kukonheltta palvelee vierailijoita.

Tapahtumapäivänä Huittisten kyliin pääsee tutustumaan myös bussikyydillä, sillä kello 10 starttaa kyläkierros Suontaustaan, Rekikoskelle, Kukonharjaan ja Korkeakoskelle. Bussissa oppaana toimii matkailuopas Tarja Eklöf, joka kertoo kuulumisia ja historiaa Huittisten kylistä. Kyläkierrokselle tulee ilmoittautua etukäteen, viimeistään tänään keskiviikkona.

Sastamalan puolella Keikyässä ovensa avaa käsityöpuoti ja kotikirppis Heinimaantiellä. Se on avoinna kello 11-16.

Pehulassa puolestaan pääsee pistäytymään Kemiran vieraskerholla Kokemäenjoen rannalla. Normaalisti rakennus on suljettu ulkopuolisilta. Ovet ovat avoinna kello 13-16. Mahdollisuuden tarjoavat Pehulan Seudun kyläyhdistys ry ja Kemira Chemicals Oy.

Kiikassa Vähähaara-Seura järjestää pihakirppiksen Vähähaaran Kotiseututalolla kello 11-15. Luvassa on arpajaiset ja myynnissä suuhunpantavaa. Lapsille on tiedossa omaa ohjelmaa perinneleikkien muodossa.

Kiimajärvellä juhlitaan Kiimajärven kyläseuran 30-vuotissyntymäpäivää. Kylätalolla on avoimet ovet ja kirpputori sekä tarjoilua kello 10-14. Ohjelmallinen osuus alkaa kello 11, jolloin luvassa on laulua, ansiomerkit sekä muisteloita.

Avoimet kylät -päivän tavoitteena on lisätä kylämatkailua ja samalla tuoda parrasvaloihin kylien monipuolista toimintaa. Tapahtumissa esitellään kyliä matkailijoille ja uusille mahdollisille asukkaille.

Tapahtumatiedot

Avoimet kylät -päivän tapahtumia la 11.6. eri puolilla Huittista, Keikyää ja Kiikkaa

Katso kaikki tapahtumat kartalta

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa