Ladataan ilmoitusta

Puutarhakerhossa oppii mullassa möyrien

Emmiina Matintalo (takana kesk.), Janriikka Rantanen ja Kiia Kangas ohjasivat Huittisten ensimmäisessä puutarhakerhossa Sara Hyytiää, Sofia Sulkasta ja Mimmi Heinosta. Kuvat: Maria Kankaanranta
Emmiina Matintalo (takana kesk.), Janriikka Rantanen ja Kiia Kangas ohjasivat Huittisten ensimmäisessä puutarhakerhossa Sara Hyytiää, Sofia Sulkasta ja Mimmi Heinosta. Kuvat: Maria Kankaanranta

Ensimmäiset siemenet on puutarhakerhoissa jo laitettu maahan, mutta vielä ehtii mukaan.

Huittisissa alakouluikäisille tarkoitettu kerho kokoontuu Lauttakylän siirtolapuutarhan palstalla. Vampulassa kasvatuspaikkana ovat värilliset kasvulaatikot kirjaston takaisella puistoalueella.

Puutarhakerhot ovat muutakin kuin ”puutarhan” hoitoa. Ohjelmassa on esimerkiksi hyönteishotelli sekä ruukkujen ja puutarhan koristelua.

Huittisten erityisaskare on matokomposti. Vampulassa bongataan ötököitä.

Vampulan puutarhakerholaiset osallistuvat myös Vampula-viikkoon Nimikkoviikon kokoontumisessa ohjelmassa on puutarhan ja kivien koristelua sekä kasvien tunnistusta.

Heinäkuussa on sitten aika, jolloin Huittisissa kerholaisten mansikat kypsyvät. Loppukesällä päästään korjaamaan muuta satoa niin Vampulassa kuin Huittisissa.

puutarhakerho5.jpeg
puutarhakerho6.jpeg
Sara Hyytiä (ylimmäisen kuvan vas.) ja Sofia Sulkanen sekä Mimmi Heinonen (alimmainen kuva) tutkailivat mansikantaimia Lauttakylän siirtolapuutarhan palstalla.

Kerhon vetäjät ovat Huittisten 4H-yhdistyksen väkeä. Emmiina Matintalo on mukana sekä Vampulan että Huittisten kerhoissa. Vampulassa hänen kanssaan kerhoa vetää Aada Metsähalme ja Huittisissa Janriikka Rantanen ja Kiia Kangas.

Maksuttomat puutarhakerhot ovat osa Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten Omasta maasta -hanketta.

Tähtäimessä on innostaa lapsia, nuoria ja heidän perheitään kotitarveviljelyyn. Hankkeessa myös lisätään tietoisuutta ekologisuudesta, luonnon monimuotoisuudesta sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksesta ruoan kasvatukseen.

Tapahtumatiedot

Puutarhakerho Lauttakylän siirtolapuutarhassa maanantaisin ja keskiviikkoisin 19.6. asti klo 16–19 ja Vampulan kirjaston takana olevassa puistossa tiistaisin 4.7. asti klo 16–19

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa