Ladataan ilmoitusta

Hayon e-sports-opiskelijat vievät lanit verkkoon

Ensimmäiset lanit Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston esports -opiskelijat järjestivät syksyllä 2019, silloin pelitunnelmissa  olivat muun muassa Jussi Kuusela (edessä) ja Rasmus Enqvist. Kuva: Pihla Kankaanpää
Ensimmäiset lanit Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston esports -opiskelijat järjestivät syksyllä 2019, silloin pelitunnelmissa olivat muun muassa Jussi Kuusela (edessä) ja Rasmus Enqvist. Kuva: Pihla Kankaanpää

Sasky koulutuskuntayhtymän Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston esports -opiskelijat järjestävät opettajiensa kanssa Lift up -lanit -pelitapahtuman verkossa perjantaista lauantaihin.

–Pelitapahtuma järjestetään tänä keväänä verkkotapahtumana, jotta voidaan huolehtia osallistujien terveydestä. Verkkotapahtuma on mahdollisuus pelata porukalla, viettää mukavaa aikaa yhdessä ja osallistua turnauksiin ja muuhun ohjelmaan, kertoo tiedotteessa tieto- ja viestintätekniikan opettaja Pekka Tapio Aalto.

Tieto- ja viestintätekniikan opettajan Ville Impolan mukaan laneille voi osallistua kuka tahansa yläkoululainen tai sitä vanhempi pelaamisesta kiinnostunut.

–Turnauksiin voi osallistua pelien ikärajojen mukaan. Pelaajat voivat tänä vuonna osallistua tapahtumaan vaikka omalla kotisohvalla istuen. Kannustusjoukkojen on mahdollista seurata pelejä striimin kautta.

Tapahtumaan osallistumien on ilmaista, mutta se edellyttää ilmoittautumista etukäteen Discord-sovelluksessa, jossa lanit käydään.

Tämän vuoden lanit ovat toiset, joita Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston esports -opiskelijat järjestävät. Edelliset olivat syksyllä 2019, jolloin tapahtuma kokosi osallistujat Hayon isoon liikuntasaliin yhdeksi vuorokaudeksi.

Lanit tarkoittavat tapahtumaa, jossa ihmiset kokoontuvat verkon ääreen pelaamaan tietokonepelejä yhdessä. Tapahtuman koko voi vaihdella muutamasta osallistujasta tuhansiin osallistujiin ja kesto voi vaihdella vuorokaudesta jopa pariin viikkoon. Oleellista laneissa on kokoontuminen yhteen pelaamaan ja viettämään aikaa.

Lue Hayon edellisistä laneista: Tietokoneiden ääressä koko yö

Tapahtumatiedot

Lift up -lanit verkossa 23.4.–24.4, tapahtuma alkaa Discord-sovelluksessa pe klo 16 ja päättyy la klo 12

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa