Ladataan ilmoitusta

Satakunnan aarre framille – Viikonloppuna juhlistetaan 30-vuotiasta Puurijärven-Isonsuon kansallispuistoa

Kärjenkallion tornista näkee Puurijärven koko viiden kilometrin mitalta. Kuva: Marjo Kekki
Kärjenkallion tornista näkee Puurijärven koko viiden kilometrin mitalta. Kuva: Marjo Kekki

Metsähallitus yhteistyötahoineen järjestää Puurijärven-Isonsuon kansallispuiston 30-vuotisjuhlatapahtuman viikonloppuna. Koko perheelle sopivaa ohjelmaa on kumpanakin päivänä Kärjenkalliolla, Isollasuolla ja Ala-Kauvatsanjoen laavulla.

Juhlat käynnistyvät lauantaina kello 12, kun Huittisten musiikkiopiston trumpettioppilas Toivo Talasma soittaa fanfaarin Kärjenkallion korkeasta lintutornista.

Lapset voivat tutustua luonnon ihmeisiin Metsämörrin opastuksella Kärjenkallion luontolavalla ja Isonsuon turvesuulin edustalla. Isonsuon pitkosten varrella on lapsille ja lapsenmielisille suunnattu luontoaiheinen visailu.

Puurijärveen kohdistuvista hoitotoimenpiteistä ja laidunnuksesta kerrotaan Kärjenkallion lavalla lauantaina ja sunnuntaina. Koska juhliva puisto on maamme runsaslintuisimpia järviä, on lintuharrastajille tarjolla Kärjenkalliolla lintuopastusta ja optiikan esittelyä. Lintulavalla on myös lintuvisa.

Kärjenkallion lavalta ja tornille vievältä polulta voi seurata Jomus Oy:n työnäytöstä ruovikon murskauksesta lauantaina kello 14.

puurijärvipitkospuut.JPG
Puurijärven ja Isonsuon kansallispuistossa on uusittu pitkospuita.

Molempina päivinä kello 15 Isonsuon puolella opastetaan suoluonnon saloihin. Ala-Kauvatsanjoella voi levähtää tulentekopaikalla makkaraa grillaten. Omatkin eväät voi ottaa mukaan. Paikalla on myös tunturikerho Geatki esittelemässä toimintaansa. Vesiniityntien varressa toimiva Kajakkikioski järjestää myös melontaa Ala-Kauvatsanjoelle molempina päivinä kello 10.30.

Sunnuntaina kello 12 on Ronkansuon uusittujen pitkosten avajaiset.

Lauantaina vietetään päiväohjelman lisäksi Kauvatsan kesäkahvilassa Kansallispuistoiltamia iltakuudelta. Iltamissa luodaan katsaus kansallispuiston 30-vuotiseen taipaleeseen, kuunnellaan Hannu Pruukin musisointia ja tutustutaan fotokatan valokuvanäyttelyyn.

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Huittisten kaupunki järjestää linja-autoasemalta maksuttoman kuljetuksen kumpanakin päivänä, lauantaina kello 11 Kärjenkalliolle ja sunnuntaina kello 12 Isosuon puolelle. Kyyteihin on ilmoittautuminen.

s_puurijärvi_pato1.JPG
Puurijärven lintuvesikunnostuksessa järveä ruopattiin ja eteläpään vedenpintaa nostettiin metrillä rakentamalla pato Ala-Kauvatsanjoen suulle. Kuva: Sari Mäkelä

Katso tarkempi ohjelma Luontoon.fi-sivuston Puurijärvi-Isosuon ajankohtaista-osiosta

tapahtumatiedot

Puurijärven-Isonsuon kansallispuiston tapahtumaviikonloppu 16.–17.9. klo 12–16

Kansallispuistoiltamat Kauvatsan kesäkahvilassa, Yttiläntie 735, la 16.9. klo 18

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa