"Omintakeisempaa tavaraa poimusta" – Honkofest jatkaa viime vuonna aloitetulla linjalla

–Sellistinä tiedän, että sellossa piilee yhä käyttämätöntä potentiaalia, Elias Kahila toteaa Honkofestin verkkosivulla. Kuva: Jaakko Manninen
–Sellistinä tiedän, että sellossa piilee yhä käyttämätöntä potentiaalia, Elias Kahila toteaa Honkofestin verkkosivulla. Kuva: Jaakko Manninen

Omaleimaiset taiteentekijät ovat taas pääosassa Honkofestissä kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuvassa. Tapahtuma Keikyän Honkolassa järjestetään 19.–20.8.

Pääesiintyjä on muusikko Elias Kahila, joka on muun muassa Raskasta joulua -bändissä soittanut sellisti.

–Honkolassa hän luo sellostaan orkesterin ja laulaa itse. Ohjelmistossa on Kahilan omilla sovituksilla maustettuja covereita sekä omia kappaleita, festivaaliemäntä Kyllikki Salo kertoo tiedotteessa.

Ohjelmistosta löytyy myös ”kolmen miehen koalitio” HYS, jonka Y on Sami Ylipihlaja, Huittisten kaupungin taannoinen hallintojohtaja.

Festivaalin verkkosivulla HYS lupaa, että esityksessä ääntä, sanaa sekä kuvaa yhdistetään aisteja miellyttävässä suhteessa. He toteavat myös: ”Nämä miehet eivät kenties ymmärrä taiteesta paljoakaan, mutta saattavat juurikin siitä syystä onnistua poimimaan jotain hieman omintakeisempaa tavaraa poimusta."

Ylipihlaja esiintyi jo viime kesänä ensimmäisessä Honkofestissä, silloin hän oli toinen osapuoli Ylipihlaja ja Salisma -duoa.

Toinen toisen kerran Honkofestissä vieraileva on lauluntekijä-laulaja Max Pineshill. Ohjelmassa on myös Tiian ja Ernon Kätketyt-performanssi.

–Siinä etsitään yhteyttä fyysisen maailman sekä tutkivan äänimaiseman kanssa, Salo kertoo.

Festivaalin järjestäjät Kyllikki ja Jarmo Salo ovat myös tapahtuman esiintyjiä. Ohjelmassa on muun muassa Salojen tuottama, käsikirjoittama sekä näyttelemä Hissi-näytelmä. Se on tarina rakkaudesta, menetyksistä, kostosta.

Kyllikki Salo esiintyy myös laulaja-lauluntekijänä sekä handpanin soittajana. Handpan on yleisnimitys metallista valmistetuille ufonmuotoisille ”rummuille”.

–Kesäkuun alussa sain postissa tilaamani handpanit suoraan Milanosta. Nämä uutukaiset soittimet eivät ole uusia vain minulle, vaan myös monille muille. Instrumenttityypillä on ikää nimittäin vain parisenkymmentä vuotta, Kyllikki Salo taustoittaa.

agnus dei3.PNG
agnus dei1.PNG
Agim Sopin Agnus Dei -elokuva on traaginen rakkaustarina sodan keskellä. Kuva: stillkuva elokuvan trailerista.

Laukkaava laama näyttää elokuvia

Perikuvan isäntäpari Jarmo ja Kyllikki Salo ovat synnyttäneet Honkofestille ”kainalolapsen”, Loping Llama’s Indie Filmfestin eli Laukkaavan Laaman Indie Filmifestivaalin. Laamat ovat Honkolassa myös konkretiaa, koska kahvilan kupeessa elelevät laamat Luna ja Rebecca.

Filmifestivaalin Valkokankaalla näkyy neljä elokuvaa, joista kolme on Jarmo Salon Sysien syleily -trilogia.

–Pontta festivaalinäytöksiin antavat trilogian viime talvena keräämät 11 palkintoa ja kaksi kunniamainintaa kansainvälisiltä elokuvafestivaaleilta. Pääosin Honkolassa kuvattu trilogian viimeinen elokuva oli finalistina brittiläisillä elokuvafestivaaleilla draama-sarjassa. Kilpailijoita oli sarjassa yhdeksän, sarjan voitti elokuva, jossa oli viisi Oscar-palkittua näyttelijää, Jarmo Salo kertoo tiedotteessa.

Indie-filmifestivaalin ainoa ei-Salojen elokuva on kosovolaisen Agim Sopin Agnus Dei -elokuva. Traaginen rakkaustarina sodan keskellä on Salojen mukaan voittanut 132 palkintoa kansainvälisillä filmifestivaaleilla.

Tapahtumatiedot

Honkofest 19–20.8. Honkolan Kulttuuri- ja kierrätyskeskus Perikuvassa, Honkolantie 23, Sastamalan Keikyässä

Pääesiintyjä, rock-sellisti Elias Kahila soittaa la 19.8. klo 19, Sami Ylipihlajan HYS esiintyy la 19.8. klo 15.30.

Honkofestiin liittyvä Laukkaavan Laaman Indie Filmifestivaalin elokuva, Agnus Dei esitetään la 19.8. klo 21.30 ja su 20.8. klo 13

Katso festivaalin koko ohjelma täältä

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa