Ladataan ilmoitusta

Huittisissa avoimia kyliä bussin kyydissä tai omaan tahtiin

Kuvituskuva: avoimetkylat.fi
Kuvituskuva: avoimetkylat.fi
Minna Karru

Huittisissa on lauantaina 11.6. tukuittain Avoimet kylät -tapahtumia.

Kukonharjan kyläyhdistys järjestää tapahtuman Saunakosken lavan pihalla Kukonharjassa. Ohjelmassa on muun muassa takakonttikirppis kello 10–13. Lavalla, jossa Matti Merta musisoi haitarilla, on mahdollisuus päivätansseihin kello 11–13.

Korkeakoskentie 291:ssä Suittion pihalla on Korkeakosken pihakirppis kello 10–18. Päivän aikana Korkeakosken seutu ry esittelee ennallistettua Loimankosken yläpuolista osaa. Uomassa on onkikilpailu kello 13–15.

Räikänmaassa Irjan pirtillä on Tilkaplikkojen tilkkutyönäytöksiä kello 10–15.

Rekikosken kyläyhdistyksen tapahtumassa Rekikosken kylätalolla kello 10–14 voi esimerkiksi äänestää parasta Rekikoski-sukkaa. Lapsille on tarjolla muun muassa sukka-askartelua. Zetorin kyydissä voi kulkea kylätalolta Kämmäkäntie 95:n Musta Lammas -kesäkioskille, jossa on nähtävillä myös kotipihan eläimiä.

Suttilan nuorisoseurantalolla on oman kylän musisoijien kesäkonsertti kello 13.15–14.30. Esiintyjiä ovat Jukka Keskitalo, Jenni Kutila, Kai Kylä-Liuhala, Päivi Laaksonen, Jani-Matti Salo sekä Törmälä Bros.

Kyliä voi kiertää myös bussikyydillä. Paikkoja autoissa on rajoitettu määrä.

Autot lähtevät torilta kello 10 ja palaavat kello 14.40. Toinen reitti on Loima–Kukonharja–Korkeakoski ja toinen Suontausta–Räikänmaa–Rekikoski–Suttila. Suontaustassa kyläyhdistyksen väki esittelee kylää sekä johtaa joukon tutustumaan tuulivoimaloihin.

Myös Huittisten keskustassa tapahtuu Avoimet kylät -päivänä.

Loimijoenpuiston venelaiturin tuntumassa Jokipäivä-tapahtumassa voi kello 11–15 kokeilla sup-lautoja ja kajakkeja. Lisäksi on tarjolla Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksen toiminnallinen vesiensuojelupiste ja vesikiikarointia.

Uimarannan kohdalla on Lauttarokki-tapahtuma kello 17–24.

avoimet kylät.JPG
Kuvituskuva: ruutukaappaus Avoimet kylät 2022 -kartasta

Keikyässä seinäruusut ovat Ukrainan asialla

Keikyän riippusillan kupeessa Pehulassa Kintunperän seinäruusut tempaisevat Ukrainan puolesta myymällä muun muassa ukrainalaista borssikeittoa kello 10–14. Ohjelmassa on lisäksi tanssiesityksiä kello 11, 12 ja 13, niiden välillä esitetään ukrainalaisia runoja ja tekstejä suomen kielellä. Entistä ehompaa siltaa esittelee päivän aikana Keikyän perikunta.

Honkolassa asukasyhdistys kutsuu pyöräilemään tai kävelemään siltojen, Kiramin tai Saappalan lenkkejä. Lenkin jälkeen kello 15-17 Honkolan rannassa on makkaranpaistoa.

Keikyän perikunta esittelee Päätie 15:ssä vanhasta puukoulusta kylätaloksi remontoidun rakennuksen asuntoja.

Keikyässä Heinimaantie 26:ssa on käsityöpuoti ja tallikirppis.

Kiikassa Rukkiviikon lauantain tapahtumat ovat myös Avoimet kylät -tapahtumia.

Kiikan kyläseuralla on avoimet ovet ja mattonäyttely Meijerinahde 1:ssä ja rukkinäyttely Koskitie 3:ssa. Kiikan kirjastossa on samaan aikaan tavattavissa Kennelliiton lukukoira Ihqu. Äetsän koulun oppilaiden taidenäyttely on Kannarissa, lainamakasiinin näyttelyssä on merkattuja, neulottuja ja virkattuja liinoja. Ovet ovat edellä mainituissa paikoissa auki kello 13–16. Sarkia-museo on auki kello 11–15.

Voittoisa Tanssii tähtien kanssa -opettaja Anniina Koivuniemi ohjaa Kiikan nuorisotalolla showtanssin alkeita nuorille kello 13–14 ja latinoshown alkeita nuorille ja aikuisille kello 14–15.

Sarkia-näyttämöllä esiintyvät Mimi ja Kuku kello 16 ja Duo Kovaralli kello 19.

Kiimajärven kylätalolla on kirppis auki kello 10–14, paikalla ovat myös Vakkala Pro Motors ja Kiikan Leiripeikot. Esillä on Jaakko Hietalan valokuvataidetta.

Tapahtumatiedot

Avoimet kylät -tapahtumia la 11.6.

Katso kaikki tapahtumat kartalta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa