Ladataan ilmoitusta

Funteeraamossa tutustutaan arkea helpottaviin välineisiin – Huittisiin tullaan kahden ison matkalaukun kanssa

Kuvituskuva: iStock
Kuvituskuva: iStock

Arkea helpottavia välineitä muistin tueksi, turvallisuuden, näön ja kuulon avuksi sekä oman terveydentilan tarkkailuun. Esimerkiksi niihin voi tutustua Funteeraamon liikkuva lainaamo -tapahtumassa Huittisissa 2.5.

–Lukuviivaimia, suurennuslasilevyjä, vilkkuvia kommunikaatiolaitteita, monenmoisia muistuttajia, liesihälyttimiä ja muuta samanlaista. Kaikkiaan tavaraa on kaksi isoa matkalaukullista, Marjo Mäkelä Satakunnan hyvinvointialueelta listaa.

Yhteistä apuvälineille on Mäkelän mukaan se, että niillä pystyy helpottamaan ikääntyneen tai vammaisen arkisia toimia ja mahdollisesti pidentämään aikaa, jonka vielä voi viettää omassa kodissa.

Laitteiden lisäksi lainaamossa on tarjolla ohjausta ja opastusta apuvälineiden käyttöön.

Funteeraamo on hyvinvointialueen ja Satakunnan ammattikorkeakoulun hanke, jonka rahoittaa Satakuntaliitto. Viime vuoden syyskuussa alkanut hanke päättyy tämän vuoden elokuun lopulla.

–Ennaltaehkäisevien arkea helpottavien välineiden lainaamo on uusi toimintamuoto Satakunnassa. Toivommekin, että hankkeen perintö on se, että toiminta Satakunnassa vakiintuu.

Hankkeen nimissä tehtiin viime vuoden puolella kysely siitä, millaisia arkea helpottavia apuvälineitä kaivataan.

–Nyt liikkuvan lainaamon tapahtumissa kerätään palautetta siitä, pidetäänkö toimintaa tarpeellisena ja millaista jatkoa sille halutaanko, Mäkelä sanoo. Huittisten lisäksi eri puolilla Satakuntaa järjestetään viisi muuta tapahtumaa.

Tapahtumatiedot

Funteeraamon liikkuva lainaamo Huittisten kaupungintalolla ti 2.5. klo 13–15

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa