Ladataan ilmoitusta

Kohellusta ja kummallisia juonenkäänteitä - Ooppera kuuluu kaikille

Musiikkiopiston lauluopiskelijat esittävät Mozartin aarioita ja oopperakohtauksia

Laulunopettaja Kaisa Leander (vas.) ja hänen oppilaansa Katri Salmi, Johanna Blomqvist, Tuula Korpela ja Jussi Toivonen oopperakonsertin harjoituksissa.
Laulunopettaja Kaisa Leander (vas.) ja hänen oppilaansa Katri Salmi, Johanna Blomqvist, Tuula Korpela ja Jussi Toivonen oopperakonsertin harjoituksissa.
Marja-Liisa Hakanen

Huittisten musiikkiopiston laulunopettaja Kaisa Leander esittelee vanhaa, selvästi jo elämää nähnyttä, W.A. Mozartin Figaron häät -oopperan partituuria, jonka aikoinaan pelasti roskalavalta.

Nyt sille tuli käyttöä, sillä Leander innostui järjestämään konsertin, jossa hänen lauluoppilaansa esittävät oopperakohtauksia sekä Figaron häistä että Mozartin toisesta tunnetusta oopperasta, Taikahuilusta.

–Sain idean, että teen näyttötyöni Huittisten kaupungin tarjoamassa palvelukehittäjäkoulutuksessa konsertin muodossa. Ei ole ihan tavanomaista, että musiikkiopistossa tehdään oopperaa, mutta kun sain myös pianistikollegani Hannu Kivelän innostumaan, idea luonnollisesti karkasi heti käsistä, Kaisa Leander kertoo.

Innostus tarttui myös Leanderin oppilaisiin. Niina Kastari, joka on ammatiltaan tanssinopettaja, halusi mukaan dramatisoimaan esitystä ja on suunnitellut esiintyjien liikkeet. Johanna Blomqvist puolestaan on kielenkääntäjä ja halusi tehdä muutamaan kohtaukseen uudet, laulettavat käännökset.

–Näin syntyi esitys, joka sisältää oppilailleni helposti laulettavia aarioita ja yleisölle mukavaa kuunneltavaa. Luvassa on hauskoja kohtauksia, kohellusta ja kummallisia juonenkäänteistä sekä tietenkin Mozartin kaunista musiikkia, Leander lupaa.

Ooppera kuuluu kaikille -konsertissa on mukana kymmenkunta laulajaa, joiden ikähaarukka on 15–60+ -vuotta. He tulevat koko musiikkiopiston alueelta eli Huittisista, Kokemäeltä, Harjavallasta, Nakkilasta, Säkylästä ja Pöytyältä.

–Esityksen rakentaminen on ollut hauskaa. Olemme koonneet rekvisiittaa ja roolivaatteita sieltä täältä, Leander sanoo.

Hän toivoo, että myös yleisö innostuisi ja lähtisi ennakkoluulottomasti kuuntelemaan oopperamusiikkia.

–Ei kannata turhaan ajatella, ettei ymmärrä siitä mitään. Ei tämä ole niin vakavaa ja virallista, konserttiin voi tulla vaikka farkuissa.

Konsertti pidetään Kokemäen vanhalla yhteiskoululla, mutta Kaisa Leander sanoo, että mielellään he tuovat sen myös Huittisiin, jos pyydetään.

–Kun on nähty iso vaiva harjoittelemisessa, on sääli, jos esitys jää vain yhteen kertaan. Konsertissa on 11 laulunumeroa ja se kestää noin 45 minuuttia, mutta on tarpeen mukaan myös muunneltavissa.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Ooppera kuuluu kaikille -konsertti ti 11.2. klo 19 Kokemäen vanhalla yhteiskoululla

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa