Ladataan ilmoitusta

”Hyvänen aika, tällä romulla on sielu”

Saija Rantatalo: Hilu ja Hely
Saija Rantatalo: Hilu ja Hely
Minna Karru

"Mitä teoksessa tapahtuu nyt? Mitä tapahtui ennen? Mitä tapahtuu jälkeenpäin? Toivomme, että noista vastauksista syntyy tarina katsojan mielessä."

Näin tuumivat huittislainen Saija Rantatalo sekä helsinkiläiset Sari Kekkonen ja Ulla Sangervo, joilla on Tästä alkaa tarina -näyttely Huittisten kirjastossa elokuun ajan. He tuovat näyttelyynsä vieraskirjan, johon toivovat katsojien kirjoittavan muutakin kuin nimensä.

–Toivomme heidän jakavan meille omia ajatuksiaan, taidehan on vuoropuhelua katsojan kanssa.

Kolmikon toi yhteen kolmisenkymmentä vuotta sitten keramiikka, Sangervo oli opettaja, Rantatalo ja Kekkonen kurssilaisia. Siitä asti taiteenteko on heitä yhdistänyt.

Apinalabra_SariKe_res150_2022.jpg
Sari Kekkonen: Apinalabra

Saija Rantatalon teokset näyttelyssä ovat installaatioita, esinekokoelmia, muotoilua. Sari Kekkoselta on esillä valokuvia ja Ulla Sangervolta sekatekniikalla, akryyli- ja pastellivärejä yhdistämällä tehtyjä maalauksia sekä keramiikkaa.

–Ulla tunnetaan parhaiten keramiikastaan, mutta parina viime vuonna hän on maalannut. Välillä tulee tarve irrottautua vanhasta tutusta tekemisestä ja etsiä jotain uutta.

Kolmikolle on yhteistä Kekkosen mukaan se, että kaikki viehättyvät materiaaleista ja elämää nähneistä esineistä, jopa romuista, jotka saavat heidät ajattelemaan, että hyvänen aika, tällähän on sielu.

–Ajattelemme, että ihminen voi toteuttaa itseään monella tavalla, ja toivomme, että katsojat saavat meidän teoksistamme inspiraatiota myös omaan tekemiseen.

menoksi_kirjastosangervo3.JPG
Ulla Sangervo: Nimetön

Tapahtumatiedot

Näyttely Huittisten pääkirjastossa 30.8. asti

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa