Ladataan ilmoitusta

Taiteilija käyttää rasvatonta maitoa – mutta ei juomiseen

Luonnollisuus, luonto ja inhimillisyys ovat teemoja Sanna Ristolaisen Kivilinnan teoksissa. Kuva: Sanna Ristolainen
Luonnollisuus, luonto ja inhimillisyys ovat teemoja Sanna Ristolaisen Kivilinnan teoksissa. Kuva: Sanna Ristolainen
Minna Karru

–Kuvat syntyvät tunnetiloista, mietteistä, muistihavainnoista ja/tai itse materiaalin tai värisävyn kuljettamana. Maalaukseni ovat sitä mitä minusta tulee sen enempiä koristelematta, sanoo kiikkalainen Sanna Ristolainen.

Hänen yhdeksäntoista maalaustaan on heinäkuun ajan esillä Pirunvuoren Kivilinnassa Sastamalassa. Näyttelyn toinen taiteilija on Heidi Piippo Sastamalan Vammalasta.

Ristolainen ja Piippo ovat vanhoja tuttuja Vammalan seudun taideyhdistyksestä. Ajatus yhteisnäyttelystä syntyi Taidekekkereillä Kulttuuritalo Jaatsilla.

hämärissä sr.jpg
Sanna Ristolainen: Hämärissä

Taidetta maatuvista materiaaleista, on kaksikon valinta näyttelyn otsikoksi.

–Kun mietimme Heidin kanssa meitä taiteessa yhdistäviä asioita, niin materiaalien luonnollisuus ja ekologisuus nousi sattumalta esiin yhtenä taiteilijuuttamme yhdistävänä tekijänä, Ristolainen toteaa.

–Olemme omilla tahoillamme valinneet sattumalta ja/tai tarkoituksella materiaaleja, jotka palaavat takaisin kiertoon ekologisemmin, mikäli teos halutaan hävittää. Lisäksi luulemme käyttämiemme materiaalien tekemisen olevan vähemmän luonnonvaroja kuormittavaa, kuin täysin synteettisten materiaalien tuotanto.

–Omat teokseni kulkevat näyttelyissä uudelleen käytettävissä kehyksissä, joka on omiaan vähentämään "turhaa" tavaran tuottamista.

surunsiemeniä sr.jpg
Sanna Ristolainen: Surunsiemeniä

Kivilinnan näyttelyn ristolaisteosten teema on luonnollisuus, luonto ja inhimillisyys. Maalaukset ovat kokoelma pastellitöitä eri vuosilta.

Ristolainen sanoo mieltyneensä suuresti pastelliliituihin, joita valmistaa itse.

–Raaka-aineena on väripigmenttijauhe ja sidosaineena rasvaton maito. Valmiin liidun värisävyt ovat luonnollisia, tuntuma pehmeä ja piirrosjälki maalauksellinen. Värien valmistus on myös melko "terapeuttista" puuhailua.

Pastellimaalauksen lisäksi Ristolainen tekee veistoksia kierrätysmateriaaleista ja luonnonkuiduista. Jonkin verran hän tekee myös grafiikkaa, pääasiassa myrkyttömin menetelmin.

Parina-kolmena viime vuotena taiteenteolle on ollut turhan vähän aikaa muun muassa taiteen lisäopintojen, leipätyön ja muun ”tohinan” takia.

–Kaipaan aina kovasti aikaa taiteen tekemiseen.

Tapahtumatiedot

Näyttely heinäkuun loppuun Pirunvuoren Kivilinnassa Sastamalassa, Ellivuorentie 131

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa