LauttaRokissa laaja kattaus musiikkia ja mukavaa yhdessäoloa

Huittisten Yrittäjien järjestämään tapahtumaan voi tulla vaikka veneellä.

–LauttaRokki on ainutlaatuinen tapahtuma. Toivottavasti saamme runsaasti yleisöä, joka viihtyy jokirannassa koko illan, yrittäjäyhdistyksen Johanna Santanen (vas.) Susanna Hirsikangas, Hanna Immonen, Kalle Jarttu, Juha Suomela, Teuvo Ojala ja Krista Laivuori-Saari tuumivat. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
–LauttaRokki on ainutlaatuinen tapahtuma. Toivottavasti saamme runsaasti yleisöä, joka viihtyy jokirannassa koko illan, yrittäjäyhdistyksen Johanna Santanen (vas.) Susanna Hirsikangas, Hanna Immonen, Kalle Jarttu, Juha Suomela, Teuvo Ojala ja Krista Laivuori-Saari tuumivat. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
Marja-Liisa Hakanen

Huittisten yrittäjäyhdistyksen jäsenet ovat kiireistä väkeä, mutta ovat silti lähteneet isolla innolla järjestämään paikkakunnalle uutta kesätapahtumaa, LauttaRokkia, joka pidetään Loimijoenpuistossa kesäkuun toisena lauantaina.

Musiikkipitoisen tapahtuman pääesiintyjä on A. Aallon Rytmiorkesteri. Sen lisäksi keskellä jokea kelluvalla lautalla esiintyvät trubaduuri Duke McDonald, DJ Maukka sekä Blue Voodoo Band, jossa on myös paikallisia muusikoita.

–Yleisölle tarjotaan siis aika laaja musiikillinen kattaus. Muun muassa DJ Maukan mukana oleminen on jo herättänyt paljon positiivista huomiota, Huittisten Yrittäjien sihteeri Johanna Santanen kertoo.

Idea kesätapahtuman järjestämisestä jokirannassa virisi jo ennen korona-aikaa. Yrittäjäyhdistys pallotteli ajatuksia yhdessä kaupungin elinvoimajohtajan Riikka Peipon ja markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitasen kanssa.

–Silloin ajatuksena oli järjestää pienimuotoinen tapahtuma, musiikkia ja makkaranpaistoa jokirannassa. Loimijokirantaa ei vielä silloin ollut kunnostettu, mutta nyt kun puitteet ovat näin mahtavat, tapahtumastakin paisui alkuperäistä ideaa isompi, yhdistyksen hallituksen jäsen Krista Laivuori-Saari sanoo.

Puheenjohtaja Juha Suomela toteaa, että kaupunki on tapahtumajärjestelyjen merkittävin kumppani. Kiitosta saavat myös Koskitien asukkaat.

–Olemme todella iloisia, että he antoivat meille mahdollisuuden LauttaRokin järjestämiseen. He näkivät, että on tärkeää saada Huittisten keskustaan kerran kesässä tällainen tapahtuma, Suomela sanoo.

Koskitie suljetaan tapahtumapäivänä puolilta päivin ja tien varsi aidoitetaan niin, ettei yleisö pääse yksityispihoille. Tapahtuman päätyttyä tie taas avataan.

–Uiminen tapahtuma-aikaan on ehdottomasti kielletty, järjestäjät korostavat.

LauttaRokkiin voi tulla myös vesitse ja kuunnella esiintyjiä vaikka omassa veneessä.

–Toivomme, että mahdollisimman moni saapuisi paikalle jalan tai polkupyörällä. Kauempaa autolla tulevien kannattaa jättää autonsa muualle keskustaan, sillä rantaan ei autoja mahdu.

Yrittäjät ovat tyytyväisiä siitä, että LauttaRokin järjestelyihin on ilmoittautunut paljon vapaaehtoisia talkoolaisia.

–Heitä on nelisenkymmentä, ja he ovat valtava apu, sillä tekemistä on paljon. Ilman talkoolaisia ja sponsoreita LauttaRokki ei toteutuisi. Halusimme järjestää maksuttoman tapahtuman, jonne kaikilla on mahdollisuus tulla, yrittäjät kertovat.

–Ainoa tulonlähteemme on ruoan ja juoman myynti, Juha Suomela lisää.

Juha-Pekka Kiviniitty tuo tapahtumaan burgeriauton, Susanna Hirsikangas vastaa alkoholimyynnistä ja Hanna Immonen muista virvokkeista. Myyntiin tulee myös erilaisia oheistuotteita.

Yrittäjäyhdistyksen suunnitelmissa on, että ensimmäinen LauttaRokki ei jää viimeiseksi.

–Tästä lähdetään kehittämään tapahtumaa. On hyvä huomata, että emme ole ammattimaisia tapahtumajärjestäjiä, ja että teemme kaiken oman työmme ohella, kiireiseen vuodenaikaan. LauttaRokilla haluamme kuitenkin omalta osaltamme olla lisäämässä Huittisten elinvoimaa, yrittäjät tuumivat.

Tapahtumatiedot

LauttaRokki Loimijoenpuistossa Huittisissa la 11.6. klo 17–24

tapahtumaan on vapaa pääsy

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa