Ladataan ilmoitusta
Teema 27.8.2023 10:00

SAMK:in naiset, Soile Vahela ja Niina Aalto, kannustavat tutustumaan lähijuomien tuottajiin

Bussi kuljettaa Lähiruokapäivänä Taikayöntien pullotettujen makujen lähteille.

Soile Vahela ja Niina Aalto uskovat, että yhteistyöllä saa enemmän aikaan niin hankkeissa kuin matkailun- ja yrittäjyyden edistämisessäkin. Kuva: Heli Lehtelä
Soile Vahela ja Niina Aalto uskovat, että yhteistyöllä saa enemmän aikaan niin hankkeissa kuin matkailun- ja yrittäjyyden edistämisessäkin. Kuva: Heli Lehtelä
Heli Lehtelä

Sen lisäksi nimittäin, että Lähiruokapäivänä 9. syyskuuta pääsee tutustumaan paikallisiin ruokatoimijoihin Kivikylän tehtaan pihamaalla teemapäivän valtakunnallisessa tapahtumassa, on tuolloin mahdollista myös hypätä Taikayöntietä kulkevan bussin kyytiin ja lähteä tutustumaan tarkemmin lähiseudun makuihin, erityisesti nestemäisiin sellaisiin.

–Bussilla pääsee Kivikylään Urjalan ja Punkalaitumen torilta sekä Huittisten linja-autoasemalta. Bussi kuljettaa myös kierrokselle, jossa tutustutaan lähellä tuotettuihin juomiin. Kivikylältä suuntaamme ensimmäisenä Mattilan Marjatilalle ja sieltä Punkalaitumelle maistelemaan Pouru Brewing pienpanimon olutta Metsärannan lihaan, jossa vietetään samalla Riistakauden avajaisia. Matka jatkuu edelleen Urjalaan Kajabacan marjaviinitilalle ja tietysti takaisin Kivikylälle, kertoo Taikayöntie –hankkeen koordinaattorina toimiva Niina Aalto Satakunnan ammattikorkeakoulusta.

Bussin aikataululuihin ja reittiin voi tutustua Matkailunkehittämiskeskuksen sivustolla.

–Kuuntelin sivusta, kuinka Niina suunnitteli Taikayöntien toimijaverkoston kanssa bussikierrosta ja kun lähiruokapäivän valtakunnallisen tapahtuman tulo Huittisiin varmistui, kysyin, että yhdistettäisiinkö voimat tässä asiassa, nauraa Niinan työkaveri Soile Vahela Satakunnan ammattikorkeakoululla.

Niina Aalto on aloittanut työssään marraskuussa ja kertoo Taikayöntienoon olevan itselleen täysin uutta seutua. Aalto perheineen asuu Raumalla ja on opiskellut muun muassa matkailua Lapin yliopistossa.

–Ulkopuolelta tulevana näen ehkä myös alueen vahvuudet. Täällä on tosi kaunista, ei tuollaisia jokisiltoja, kuin Punkalaitumenjoen kumpuilevassa maastossa, näe missään muualla. Todellista maalaisidylliä, jossa on paljon nähtävää.

Markkinointimielessä Taikayöntien reitti on Aallon mielestä sopivan kompakti.

–Reitin varrella toimivat yrittäjät ovat lähteneet aktiivisesti mukaan ideointiin. Koko seutu hyötyy siitä, jos Taikayöntien reitti vetää ihmisiä käymään ja olemaan täällä.

Juttukokonaisuus jatkuu Taikayöntien juomien teon taitajat -artikkelilla.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa