Ladataan ilmoitusta
Teema 3.9.2024 20:00Tilaajille

Amado, Kuras, Mungo ja muut jauhoiset kaverit – kaikkien perunoiden tärkein ominaisuus ei olekaan hyvä maku

Tärkkelysperunan jalostukseen tarvitaan aivan omanlaistaan tekniikkaa. Oikealla Kalle Kainun takana on proteiininerotuslaitos ja vasemmalla rahtivalmistusreaktorit. Kuva: Heli Lehtelä
Tärkkelysperunan jalostukseen tarvitaan aivan omanlaistaan tekniikkaa. Oikealla Kalle Kainun takana on proteiininerotuslaitos ja vasemmalla rahtivalmistusreaktorit. Kuva: Heli Lehtelä
Heli Lehtelä

Huittisissa tuotetaan kaikkiaan yhdellätoista tilalla määrällisesti viidenneksi eniten tärkkelysperunaa koko Suomessa. Ruokaperunan osalta seutukaupunki ei pääse terävimpään kärkeen. Syy tärkkelysperunan suosioon löytyy naapurikunnasta, Kokemäeltä. Siellä sijaitsee nimittäin toinen maan johtavan tärkkelysperunan sopimusviljelyttäjän Finnamylin tehtaista.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 78 e/vuosi.

Tilaa
Näytä mainos