Ladataan ilmoitusta
Teema 9.6.2024 20:00Tilaajille

Vuohenputki, nokkonen ja voikukka eivät syömällä lopu – ne tuovat silti vaihtelua ruokapöytään

–Villiyrttien kerääminen voi edistää terveyttä, ympäristöystävällisyyttä, taloudellisuutta ja kulttuuriperinnön säilyttämistä. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja sen antimista, summaa matkailu- ja ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista. Kylänpään voileipäkeksillä on villiyrttipestoa.
–Villiyrttien kerääminen voi edistää terveyttä, ympäristöystävällisyyttä, taloudellisuutta ja kulttuuriperinnön säilyttämistä. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden nauttia luonnosta ja sen antimista, summaa matkailu- ja ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista. Kylänpään voileipäkeksillä on villiyrttipestoa.
Minna Karru

Villiyrttien kerääminen ja ”nyppiminen” ovat aikamoinen työsarka -lause kuului muutamaan kertaan, kun matkailu- ja ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisista kertoi Lauttakylän siirtolapuutarhalla pihapiirin villiyrteistä. Siitä huolimatta hän kannustaa käyttämään villiyrttejä.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa