–Kahvi ei tule koskaan olemaan lähellä tuotettua. Se on kuitenkin tärkeä osa suomalaista kulttuuria. Suomalaiset istahtavat kahvin äärelle. Aamukahvi, iltapäiväkahvi, iltakahvi ja kahvitauko ovat täällä käsitteitä, joilla on kaikilla oma mielleyhtymänsä. Ei ole pitkäkään aika siitä, kun kaikissa suomalaisissa kodeissa paahdettiin vielä kahvi omaan käyttöön prännärillä ja paahdetut pavut jauhettiin tuoreeltaan juuri ennen juoman keittämistä, pohtii Tiia Capri.
Haluatko lukea koko artikkelin?
Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös
vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.
Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin
OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.