Teema 27.11.2020 12:00

Petteri Punakuonon paikka ei ole hautausmaalla

Päivi Laaksosen (oik.) suosikkia, Tähti tähdistä kirkkain, lauloivat Karaoke Karhussa myös Asko Hosike, Seija Tihumäki, Leena Anttonen, Heli Salminen, Hanne Mäkinen ja Margit Palomäki.
Päivi Laaksosen (oik.) suosikkia, Tähti tähdistä kirkkain, lauloivat Karaoke Karhussa myös Asko Hosike, Seija Tihumäki, Leena Anttonen, Heli Salminen, Hanne Mäkinen ja Margit Palomäki.
Minna Karru

Tunnelman ja mielialan mukaan.

Se on Asko Hosiken mukaan paras tapa valita suosikkijoululaulu. Petteri Punakuonossa ei esimerkiksi ole mitään vikaa, mutta ei se silti sovi siihen hetkeen kun joulunpyhinä vie kynttilöitä hautausmaalle. Jos kuitenkin yksi joululaulu on ylitse muiden valittava, niin ensimmäisenä Hosiken mieleen tulee Suvi Teräsniskan Taivas sylissäni. Kauas taakse ei jää klassikkojoululaulu Varpunen jouluaamuna.

Huittislaisen Karaoke Karhu -baarin sunnuntai-iltapäivän karaokelaulajat miettivät parasta joululaulua toimittajan pyynnöstä jo marraskuun puolivälissä. Pyynnöstä he myös vetävät joukolla muutaman joululaulun, vaikka enemmistö onkin taipuvainen ajattelemaan, että joulukuu on varsinainen joululaulujen ajankohta.

–Minä tosin laulan Tuiki tuiki tähtöstä lastenlasten kanssa läpi vuoden, Margit Palomäki mainitsee.

Leena Anttonen on sitä mieltä, että joululauluja voi laulaa elokuusta lähtien.

–Naapurinikin on joskus sanonut, että etkö jo voisi aloittaa, hän kertoo.

Erityisesti klassista musiikkia harrastava Anttonen löytää suosikkinsa perinteisistä hartaista joululauluista.

Rauhaa, vain rauhaa, Ja neitsyt pikku poijuttansa, Taas sykkivi sydämet ihmisten, hän aloittaa ja lisää vielä yhden uudemman:

Konsta Jylhän Konstan joululaulu.

Jouluyö, juhlayö on Margit Palomäelle perinteisten laulujen suosikki. Uudemmista lauluista hän antaa äänensä Taivas sylissäin -laululle.

Se on myös Seija Tihumäen mieleen. He ja muutkin Karaoke Karhun sunnuntai-iltapäivän karaokelaulajat ovat sitä mieltä, että uusia joululauluja sopii säveltää, mutta perinteisiä joululauluja ei saisi modernisoida. Se joskus hiukan ärsyttää.

Päivi Laaksosen korville sopivin joululaulu on Paula Koivuniemen Toive. Itse hän laulaa useimmiten Tähti tähdistä kirkkainta. Se valitaankin siksi lauluksi, minkä aikana toimittaja voi valokuvata sunnuntaisia karaokelaulajia.

Video on kuvattu hetkeä aikaisemmin, baarin pitäjän toivomuksesta silloin soi Joulumaa.

k_joululaulut5.JPG
k_joululaulut3.jpg
k_joululaulut4.JPG
Sanoja laulusta Joulumaa.

Joulumaa on myös Hanne Mäkisen suosikki, ei vähiten siksi, että se on Katri Helenan tunnetuksi tekemä, ja Katri Helena on hänen yksi lapsuuden suosikeistaan. Mäkinen tuli sunnuntaiseen karaokekokoontumiseen siskonsa Heli Salmisen kanssa.

–Aina minä herään niin, että joku laulu soi päässäni, joulun alla ne ovat jouluisia lauluja, Salminen kertoo. Mäkinen myöntää perinneensä saman ”sukuvian”.

Kumpikin myös myöntää laulavansa mukana, kun vaikka radiosta kuuluu joululauluja. Petri Laaksosen Matka joulun ihmeeseen on yksi Salmisen suosikeista. Siinä sanotaan esimerkiksi: ”Se lienee laulu enkelten, se tyynnyttää voi myrskyt sydämen."

Lue myös Ensimmäinen aikuisten kisa toi Päivi Laaksoselle pronssia – Huittislainen lauloi Eläkeliiton karaokemestaruuskisojen finaalissa

Tapahtumatiedot

Karaokelaulajien joululaulujen sunnuntai 13.12. klo 15 lähtien

Karaoke Karhussa Huittisissa voi silloin laulaa itse tai kuunnella kun toiset laulavat

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa