Ladataan ilmoitusta
Teema 2.6.2021 16:00

Osallistu Lauttakylä-lehden kesäiseen kohdesuunnistukseen!

Keikyän riippusilta. Kuvat: Mikko Perttunen
Keikyän riippusilta. Kuvat: Mikko Perttunen

Lauttakylä-lehti haastaa lukijansa kohdesuunnistukseen! Kuinka hyvin sinä tunnet Huittisen ja lähialueet? Monta Suomen kaupunkia kuvataan kivaksi kesäkaupungiksi, eikä Huittinen ole tässä suhteessa poikkeus. Ota selfie yhdessä tai vaikka jokaisessa tällä aukeamalla luetelluista kohteista, merkitse Instagramissa kuvaan @lauttakylalehti ja tägää se tunnisteella #kohdesuunnistus tai lähetä kuva lehdelle osoitteeseen toimitus@lauttakyla.fi tai WhatsAppilla numeroon 044 560 1085 ja liitä halutessasi mukaan kuvaan liittyvä tarina. Näin olet mukana arvonnassa, jossa palkintoina on lounas-, kahvi- ja jäätelölahjakortteja.

m_kuvasuunnistus vanhankosken lehtoalue.jpg
Vanhankosken lehtojensuojelualue, Vanhankoskentie 93, Huittinen

Vanhankosken lehtojensuojelualue, Vanhankoskentie 93, Huittinen

Alue on saanut alkunsa Loimijoen vanhassa uomassa olleesta koskesta, joka jäi kuivaksi vuonna 1799 sattuneen maanvyörymän tukittua uoman suuta ja joen vaihtaessa suuntansa nykyiseen uomaan.

Nykyisessä uomassa lehtoaluetta reunustavat Maurialankoski, Mommolankoski ja Härkälänkoski. Vanhankosken lehtoalueen yhteydessä on Huittisten kaupungin omistama Saaren tila, jonne puuhataan muun muassa nukkumalaavua ja nuotiopaikkaa.

Alueella kulkeva melko helppokulkuinen luontopolku on vähän yli kilometrin mittainen, ja sen varrella on 12 rastia.

Nappaa selfie vaikka kosken rannassa tai luontopolulla!

Lue myös: Saaren tila sai neljä kummiyhdistystä

m_kuvasuunnistus-kukonharja.jpg
Kukonharjan kylätalon alue, Riuttanmaantie 13

Kukonharjan kylätalon alue, Riuttanmaantie 13

Kukonharjan kylätalon alueelta löytyy jo 25 vuotta toiminut Kioski Kukonheltta, lasten leikkipaikka, Saunakosken tanssilava, uimaranta sekä hiljattain kunnostettu koski Kourajoessa.

m_kuvasuunnistus-kännölän telineet.jpg
Kännölän lähiliikuntapaikka, Räikänmaantie 145

Kännölän lähiliikuntapaikka, Räikänmaantie 145

Kännölän ulkoilureittien lähtöpaikan ja parkkipaikan vierestä löytyy joukko ulkokuntolaitteita, joissa voi tehdä erilaisia harjoitteita. Tässä on luovalle kuvaajalle paikka!

Parkkipaikalta pääsee helposti myös itse Kännönvuoren-Vihkimysvuoren-Pyölönvuoren kilometrien mittaiselle kunto- ja ulkoilureitistölle, jonka varrelta löytyy muun muassa laavuja.

m_kuvasuunnistus-pappilansaari.jpg
Pappilansaari, Kiikkapääntie 46

Pappilansaari, Kiikkapääntie 46

Aivan Kiikan sillan pielessä, Kokemäenjoen rannalla, sijaitsee Pappilansaari, joka kätkee sisälleen muun muassa Sarkia-Näyttämön ja rantaa rentoutumiselle.

m_kuvasuunnistus-riippusilta-1.jpg
Keikyän riippusilta, Myllytie 22 (tai toiselta rannalta Peevontie)

Keikyän riippusilta, Myllytie 22 (tai toiselta puolelta Peevontie)

Kokemäenjoen ylittävä Keikyän riippusilta on Suomen pisin puurakenteinen riippusilta, ja sillä on pituutta 228 metriä. Alkujaan silta rakennettiin vuonna 1948, ja talkoovoimin kunnostettuna, tai oikeammin lähes uudestaan rakennettuna, se avattiin uudestaan viime syksynä. Täältä saa näyttäviä kuvia jokimaisemasta!

Lue myös: Korjattu Keikyän riippusilta avattiin jälleen

m_kuvasuunnistus-ripovuori.jpg
Ripovuori, Ripovuorentie

Ripovuori, Ripovuorentie

Ripovuorelta aukeaa monelle Huittislaiselle tuttu kulttuurimaisema Kokemäenjokilaakson laajoille viljelyksille. Itse Ripovuori kohoaa 34 metriä korkeammalle kuin vieressä virtaava Kokemäenjoki.

Ripovuori on ollut jopa vuosisatoja suosittu kokoontumispaikka, ja ensimmäinen tanssilava mäellä oli jo 1900-luvun alussa. Viimeisin tanssipaikka tuhoutui tulipalossa vuonna 1998.

Lue myös: Ripovuorelle puuhataan näkötornia ja laituria jokirantaan

m_kuvasuunnistus-vampulan kirkko-2.jpg
Vampulan kirkko, Sallilantie 74

Vampulan kirkko, Sallilantie 74

Vuonna 1894 valmistunut kirkko sijaitsee Vampulan kylänraitin, Sallilantien, ja Loimijoen välissä. Kirkko on seurakunnan neljäs, kaksi ensimmäistä sijaitsivat Loimijoen itäpuolella, ja kolmas rakennettiin 1764 samalle paikalle, kuin missä nykyinenkin kirkko on.

m_kuvasuunnistus-wpk ranta-2.jpg
Loimijoenpuisto, Koskitie 1

Loimijoenpuisto, Koskitie 1

Lauttakylän yksi näkyvimmistä viime aikojen muutoksista on Vanhan WPK:n läheiseen rantaan kunnostettu Loimijoenpuisto, johon on rakennettu muun muassa rantabulevardi, laituri ja veneenlaskupaikka sekä kunnostettu uimaranta. Kiva paikka kesäselfielle!

Lue myös: Loimijoen puisto on nyt valmis - Uimapaikka saatiin viime vuonna, tänä keväänä istutukset, veneenlaskupaikka ja kävelyreitti

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa