Ladataan ilmoitusta
Moottoriurheilu 31.7.2023 10:15Tilaajille

"Opettavainen, hikinen ja ikimuistoinen" – Joona oppimatkalla Italiassa

Lauri Joonan asfalttidebyytti Rally2-autolla oli opettavainen, hikinen ja ikimuistoinen. Italiassa ajetun EM-rallin lopputuloksissa hän sijoittui ERC1-luokassa sijalle 13, mutta sijoitusta tärkeämpää oli kisasta ammennettu oppi ja kilometrit.

Tälle kaudelle Rally2-auton rattiin siirtynyt keikyäläinen Joona teki uuden aluevaltauksen viikonloppuna Italiassa. Joona osallistui kartturi Janni Hussin kanssa Škoda Fabia Rally2 Evolla ensimmäiseen asfalttiralliinsa, ERC Rally di Roma Capitaleen. Kosketus kestopäällysteeseen oli ensimmäinen Rally2-autolla. Aiempi kokemus asfalttiralleista on muun muassea viime vuonna Kroatiassa ajettu junioreiden MM-osakilpailuvoitto.

Rally di Roma Capitalessa ajettiin yhteensä 13 erikoiskoetta. Heti alussa Joona huomasi, kuinka erilaista ajo on asfaltilla.

–Onhan se erilaista puuhaa ajaa asfaltilla kuin soralla. Pitää olla kova luotto omaan tekemiseen, ja sitä ei tämän auton asfalttiko

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa