Ladataan ilmoitusta
Huittinen 24.9.2020 09:42

Puttipeliä eivät häiritse edes pimeys tai lumi – Hullussa Yössä lanseerataan uusi pelikonsepti

Huittisten uudessa puttipelipuistossa puttipelit tulevat olemaan käytön etusijalla. Mallia näyttää hallintojohtaja Sami Ylipihlaja. Kuvat: Mikko Perttunen
Huittisten uudessa puttipelipuistossa puttipelit tulevat olemaan käytön etusijalla. Mallia näyttää hallintojohtaja Sami Ylipihlaja. Kuvat: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Hullussa Yössä kaiken hulabaloon lisäksi lanseerataan myös kaupungin uusi liikuntapaikka. Jäähallin viereen, aivan keskustan frisbeegolfradan lähtöpaikan välittömään läheisyyteen, on nopealla aikataululla rakentunut puttipelipuisto.

–Frisbeeurheilun alkuaikoina pelattiin paljon erilaisia puttipelejä, jotka ovat vähän jääneet unholaan, kun lajista on tullut valtavirtaurheilua, kertoo Huittisten hallintojohtaja Sami Ylipihlaja, joka on harrastanut frisbeeurheilua 1990-luvun alusta lähtien.

Puttipelipuistoon tulee kaksi koria, joita kumpaakin ympäröi yhdeksän heittopaikkaa, joissa on variaatiota niin etäisyyden kuin maaston osalta. Lisäksi puistossa on heittolinja, jossa on merkinnät 5, 6, 7, 8, 9 ja 10 metrin matkoille. Koko puttiparkki mahtuu noin 30 x 50 metrin laajuiselle alueelle. Infotauluun tulee kolmen puttipelin, Jylyn, kellon ympäri -pelin ja Pispalan puttipelin säännöt.

Jyly on laajalti tunnettu puttipeli, johon löytyy sovellus myös netistä, ja kellon ympäri on jatkojalostettu "hissistä", jota puolestaan pelattiin Ylipihlajan mukaan paljon 90-luvulla. Pispalan puttipeli on suurimmalle osalle uusi tuttavuus ja Huittisten uuden puttipelipuiston pääformaatti.

–Olemme pelanneet tätä Tampereen Pispalassa puistossa siirrettävillä koreilla vuodesta 2016 lähtien. Peli on jatkojalostettu Kaliforniasta, jossa tämän tyyppistä peliä pelattiin San Franciscon ympäristössä liigamuotoisesti. Peli mahdollistaa monen pelaajan pelin joko samanaikaisesti tai erikseen ranking-tyyppisesti.

m_frisbeeputtirata-2-2.jpg
Hallintojohtaja Sami Ylipihlajalla on itsellään lähes 30 vuoden tausta frisbeeurheilun parissa.

Ylipihlaja itse näkee puttipelit frisbeeurheilun seuraavana juttuna. Ne mahdollistavat harrastamisen ilman, että tarvitsee lähteä pitkille radoille.

–Rata ei vaadi juurikaan tilaa ja on edullinen rakentaa. Tässä on myös hyvä harjoitella lähipeliä.

Idea puttipelipuistosta välähti pari viikkoa sitten, ja kaupungin kunnianhimoiseksi tavoitteeksi muodostui saada pelipaikka valmiiksi Hulluun Yöhön.

–Tietääkseni tällaista ei ole vielä missään muualla, eikä varmasti ainakaan tällä formaatilla.

Puttipelejä voi pelata vuoden ympäri, sillä lumi ei oikeastaan haittaa ja pelipaikka on sijoitettu lähelle katuvaloja. Ylipihlaja näkisi Huittisissa mielellään myös puttijameja tai jopa oman liigan.

–Frisbeeurheilu mielletään nimenomaan tietynlaiseksi frisbeegolfiksi, mutta on olemassa paljon variaatioita, joiden kaikkien harrastamisesta on hyötyä myös muihin frisbeelajeihin, hän summaa.

Tapahtumatiedot

Konseptin prototyyppi lanseerataan Hullun Yön yhteydessä 25.9. Suomalaisen frisbeekiekkovalmistaja Prodiscuksen toimitusjohtaja ja Sami Ylipihlaja demoavat rataa klo 17 alkaen, ja tämän jälkeen puisto on vapaassa käytössä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa