Kurkut ja tomaatit ovat talvella aika mauttomia, mutta juureksissa sen sijaan makua riittää. Olen syksyn ja alkutalven aikana tehnyt monta kertaa salaattia paahdetuista porkkanoista ja punajuurista, enkä ole vielä kyllästynyt siihen.
Juureksia ei saa paahtaa liian kypsiksi, vaan ne pitää jättää rapeiksi, silloin ne ovat parhaita. Porkkana- ja punajuuritikut laitetaan suoraan uunista balsamiviinietikasta tehtyyn kastikkeeseen, jolloin ne imevät itseensä runsaasti makua. Muuta kastiketta ei salaatti kaipaakaan.
Juuresten lisäksi olen laittanut salaattiin kirpeitä granaattiomenansiemeniä ja makeita appelsiinilohkoja. Käyttämällä erivärisiä porkkanoita salaattiin saa hauskan värikimaran.
Salaatti sopii hyvin vaikkapa joulupöytään, varsinkin silloin, jos ei ole innostunut perinteisistä juureslaatikoista. Ja aivan yhtä hyvin myös niiden rinnalla syötäväksi.
Haluatko lukea koko artikkelin?
Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös
vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.
Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin
OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.