Ladataan ilmoitusta
Uutiset 29.3.2020 10:41

Retkeillessäkin pitää noudattaa terveysviranomaisten ohjeita turvavälistä – Nyt on huomioitava myös ruohikkopalovaara

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Marja-Liisa Hakanen

Koronavirusepidemian takia moni harrastus on jäänyt tauolle, ja ihmiset viettävät paljon aikaa kotona. Aurinkoinen kevätsää houkuttelee kuitenkin myös ulkoilemaan, mutta varovainen pitää silti olla.

Metsähallitus muistuttaa, että myös luonnossa ja retkeilyalueiden taukopaikoilla on syytä noudattaa samoja sääntöjä kuin esimerkiksi kaupungeissa ja kauppakeskuksissa. Tulipaikoilla ja laavuilla pitää muistaa metrin turvaväli ja hyvä käsihygienia. Luontokohteiden huusseissa on siivottava jälkensä käyttämällä omia desinfiointiaineita.

–Evääksi kannattaa ottaa sellaista mitä ei tarvitse paistaa tulipaikoilla. Kahvia, kaakaota tai keittoa termospulloon, voileivät reppuun ja kotona paistetut makkarat lämpöpussiin, sanoo aluejohtaja Henrik Jansson Metsähallituksesta.

Jansson muistuttaa, että tällä hetkellä suuressa osassa eteläistä Suomea on voimassa ruohikkopalovaroitus.

–Ollaan vastuullisia, eikä sytytetä nuotiota ruohikkopalovaara-alueella. Säästetään yhdessä pelastuslaitoksen resursseja, eikä aiheuteta kuivassa maastossa vaikeasti sammutettavia maastopaloja, Jansson vetoaa.

Hän muistuttaa, että myöskään risukeittimiä ei tule niiden kipinöintivaaran takia nyt käyttää.

Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Jansson korostaa, että sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta.

Päivitetty 29.3. ruohikkopalovaara-asialla ja uudella kuvalla.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa