Ladataan ilmoitusta
Uutiset 28.9.2023 08:06

Veden keittokehotus Rekikoskella jatkuu – voidaan purkaa vasta kolmen puhtaan näytteen jälkeen

Karttakuva alueesta, jota veden keittokehotus koskee / Huittisten kaupunki
Karttakuva alueesta, jota veden keittokehotus koskee / Huittisten kaupunki

Veden keittokehotus Rekikoskella jatkuu, tiedottaa Huittisten kaupunki.

Maanantaina 25. syyskuuta otettujen vesinäytteiden tulokset olivat puhtaat. Tiistaina 26.9. otetuissa näytteissä ei todettu koliformisia bakteereja, eikä myöskään E.colia. Enterokokkien tulokset valmistuvat huomenna perjantaina.

Terveysvalvonnasta on kerrottu, että THL:n ohjeistuksen mukaan tarvitaan kolme puhdasta näytettä ennen kuin keittokehotus voidaan purkaa, todetaan tiedotteessa.

Terveysvalvonta ottaa uudet näytteet perjantaina ja niiden tulokset saadaan ensi maanantaina. Kaupunki tiedottaa tilanteesta tämän jälkeen.

Kloorausta siis jatketaan ja alueen asukkaita pyydetään edelleen juoksuttamaan vettä.

Ruoka- ja juomavesi on kaupungin aiemmin antaman ohjeistuksen mukaan edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan kartalla esitetyllä alueella. Kiehauttaminen ei yksin riitä. Jäähdyttyään vesi on käyttökelpoista juotavaksi ja ruuanlaittoon.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti ja astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne tulee kuivata huolellisesti. Koorin haju voi tuntua selvästi. Kloori ei aiheuta terveyshaittaa, mutta tappaa bakteereja.

Kiinteistöillä tulee juoksuttaa vettä, jotta vesi varmasti vaihtuisi putkistoissa ja kloori pääsisi vaikuttamaan kaikkialla.

Kaupunki lupasi aiemmin, että juoksutus tullaan huomioimaan seuraavassa vesilaskussa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa