Ladataan ilmoitusta
Uutiset 9.9.2023 08:00

Tsekkaa paikan päällä – lähiraaka-aineita juhlistava Taste Satakunta -menu julkistetaan tänään Huittisissa

Jukka Luojukosken edessä lautasellinen alkuruokaa: kuhaballotinea ja taimenpastramia, piparjuurikreemiä sekä pikkelöityjä sieniä. Kuvat: Taste Satakunta
Jukka Luojukosken edessä lautasellinen alkuruokaa: kuhaballotinea ja taimenpastramia, piparjuurikreemiä sekä pikkelöityjä sieniä. Kuvat: Taste Satakunta
Minna Karru

Uusi Taste Satakunta -syysmenu herättää taas eloon satakuntalaisia makuja.

Lähiraaka-aineista koostuva menu julkistetaan tänään lauantaina yhdentoista aikoihin Huittisissa vietettävän Lähiruokapäivän valtakunnallisissa avajaisissa. Syysmenun takana ovat Satakunnan Keittiömestarit yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskuksen kanssa.

Satakuntalaisen syysmenun alkuruokana on kuhaballotinea ja taimenpastramia, piparjuurikreemiä sekä pikkelöityjä sieniä. Pääruoka on karamellisoitua porsaankylkeä ja savustettua sisäfileetä sekä ohralla ja kurpitsalla täytetty savoijinkaali.

Väliruokana on puolukkasiirapin kanssa tarjottava perisatakuntalainen piimäjuusto. Jälkiruokana herkutellaan tyrnisorbetilla ja tyrnibavaroiseleivoksella.

Taste Satakunta syksy_pruoka_paino.jpg
Syksyisen Taste Satakunta -menun pääruoka on karamellisoitua porsaankylkeä ja savustettua sisäfileetä sekä ohralla ja kurpitsalla täytettyä savoijinkaalia.

Menu on Samkin tiedotteen mukaan kokonaisuus, joka heijastaa Satakunnan alueen vahvaa ruokakulttuuria ja lähiraaka-aineiden monimuotoisuutta. Satakunnan Keittiömestarit ovat yhdessä Matkailun Kehittämiskeskuksen Gurmeeta-ruokamatkailuhankkeen kanssa panostaneet innovatiivisuuteen ja laadukkaaseen ruokaelämykseen.

–Yhdistämällä Satakunnan upeimmat lähiraaka-aineet, perinteiset maut uudella ja raikkaalla tavalla sekä hyödyntämällä kokeneiden keittiömestareiden ammattitaitoa, olemme luoneet Taste Satakunta syysmenun, joka kutsuu niin paikalliset kuin matkailijatkin nauttimaan maakuntamme ainutlaatuisista mauista. Tämä menu tarjoaa ruokaelämyksen syksyiseen satakuntalaiseen ruokamatkailuun, kertoo Terja Wahlberg Matkailun kehittämiskeskuksesta.

Taste Satakunta syysmenua on lähetetty resepteineen satakuntalaisiin ruokapaikkoihin ja menun tekijät toivovatkin, että menu löytyisi maakunnan ravintoloista ja ruokapaikoista joko kokonaisuutena tai valitsemalla omaan ruokapaikkaan sopivan osuuden menusta.

– Taste Satakunta syksyn menu on suunniteltu siten, että sitä voivat ravintolat hyödyntää myös pikkujoulukauden menuissa. Pääruuaksi valittu karamellisoitu porsaankylki savustetun sisäfileen kera on mitä mainioin vaihtoehto joulumenuissa, mainitsee Jukka Luojukoski Satakunnan Keittiömestareista.

LUE MYÖS Syksyinen sunnuntailounas Huittisten antimista

LUE MYÖS Lähiruokapaneelissa vatsaa täytettiin muullakin kuin maauskolla

LUE MYÖS Ministeri toivoi Huittisissa – ohraryynipuuroa, kutunjuustoa ja talkkunaa

LUE MYÖS Lähiruokapäivän avajaiset menestys – vatsan täydeltä herkkuja, pihan täydeltä ihmisiä

Taste Satakunta -menut

Taste Satakunta -menujen pääraaka-aineiden on oltava Satakunnasta.

Vuosittain julkistetaan kaksi Taste Satakunta -menua, toinen kesän alussa ja toinen syksyllä.

Menujen reseptit löytyvät myöhemmin syyskuussa visitsatakunta.fi-sivuston Taste Satakunta -osiossa.

Satakunnan ruokamatkailua kehittävä Taste Satakunta sisältää menujen lisäksi muun muassa ruokamatkailureittejä, lähiruokakohteita, tapahtumia.

Taste Satakuntaa kehitetään Matkailun kehittämiskeskuksen Gurmeeta -hankkeen, matkailuyrittäjien, kehittäjien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa