Ladataan ilmoitusta
Uutiset 3.5.2024 18:00Tilaajille

Kevään kylmyys ja märkyys hidastaa peltotöiden aloitusta

Ensimmäiset herneet on kuitenkin jo kylvetty Länsi- ja Etelä-Suomessa viikkoja sitten.

Keväistä kosteutta on vielä paljon pelloilla ja ojissa. Ari Jortikka lähetti tämän kuvan Lauttakylä-lehden kevätseurantaan Facebookissa.
Keväistä kosteutta on vielä paljon pelloilla ja ojissa. Ari Jortikka lähetti tämän kuvan Lauttakylä-lehden kevätseurantaan Facebookissa.

Pro Agrian kasvutilannekatsaus kertoo, että suurimmassa osassa Suomea odotellaan vielä pelloille pääsyä pitkän talven jälkeen. Sade ja viileys sekä rajut takatalvet ovat hidastaneet peltojen kuivumista kylvökuntoon. Kylvöjen aloitus on myöhässä normaalista viidestä kymmeneen päivään. Jos sää tällä viikolla pysyy poutaisena ja lämpimänä, ensimmäiset kevätkylvöt alkanevat eteläisessä Suomessa tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa. Vauhtiin kevätkylvöissä toivon mukaan päästään äitienpäivän tienoilla. Pohjois-Suomessa lunta on vielä paljon, joten siellä kylvökeleihin on vielä matkaa.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa