Ladataan ilmoitusta
Uutiset 8.7.2024 06:00Tilaajille

Sinikka Palokankaalta "mää kävin kiinni kuin syätävä" -tunnustus

Simo ”Huittisten vävy” Palokangas on kirjassa yritysjohtajan lisäksi myös ihminen.

Huittisten nuorisoseurassa tanhunnut Sinikka Kirra etsi vuonna 1965 paria Satakunnan laulujuhlien esitykseen. Välikätenä oli Kivirannan karjakko, joka järjesti ehdokkaiden tapaamisen. Sinikka kertoo kirjassa:
Huittisten nuorisoseurassa tanhunnut Sinikka Kirra etsi vuonna 1965 paria Satakunnan laulujuhlien esitykseen. Välikätenä oli Kivirannan karjakko, joka järjesti ehdokkaiden tapaamisen. Sinikka kertoo kirjassa: "Yksi kolmesta jänisti eikä tullut näytille, mutta Simo ja Pentti tulivat. Simo pitkä, Pentti lyhkäisempi. Katsoin heti, kun he tulivat ovesta, että siinäpä pitkä ja komea kaveri, tuon minä haluan, jos vain saan hänet puhuttua ympäri." Kirjan kuvitusta Simo Palokankaan arkistosta
MInna Karru

”Sinikan isä Heikki ei ollut aluksi kovin ilahtunut Kivirannan harjurista seurustelemassa tyttärensä kanssa. Hän oli ottanut selvää ja pelkäsi, että Sinikka joutuu pienen tilan emännäksi Kankaanpäähän.”

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa