Matkalla juomien teon taitajien luo, matka jatkuu
Bussi kuljettaa Lähiruokapäivänä alueen pullotettujen makujen lähteille.
–Täältä on luvassa viinitietouden lisäksi myös tarinoita alueella asuvista hiisistä, lupaa Huittisten Karhiniemellä sijaitsevan Mattilan marjatilan toimitusjohtaja Tarja Matomäki.
Kokemäenjoen varressa sijaitsevan Mattilan marjatilan laaja viiniperhe kantaakin hiisi-teemaa. Alueen hiisillä saattaa olla näppinsä pelissä marjasadon onnistumisessa. Kokemäenjoella puolestaan on satoon kiistaton vaikutus. Marjatilalla nimittäin kastelu on kaiken a ja o.
Mattilan marjatilalla on itse asiassa juhlavuosi. On kaksikymmentä vuotta siitä, kun Tarja Matomäki otti miehensä Seppo Matomäen kanssa kotilansa haltuun.
–Aiemmin tila oli viljatila. Kaikkea meidän ei tosin tarvinnut opetella alusta alkaen, sillä mieheni on kotoisin marjatilalta, kertoo Tarja Matomäki.
Marjojen tuotanto alkoi avomaan mansikalla. Pikkuhiljaa rinnalle tuli muutakin: vadelmaa, herukoita ja pensasmustikkaa. Avomaalla tapahtuvan viljelyn rinnalle otettiin kasvutunnelit, joissa marjat kasvavat suojattuna muhkeiksi ja laadukkaiksi.
Kommentit
Kommentoi asiallisesti
Kirjoita kommenttisi selkeästi ja napakasti. Loukkaavia, henkilöön meneviä tai vihamielisiä kommentteja emme julkaise. Toimitus lukee kommentit ennen julkaisua ja muokkaa niitä tarvittaessa.
Rakentavasti kriittiset, asialliset kommentit ovat tervetulleita.