Ladataan ilmoitusta
Uutiset 22.8.2023 14:00

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah vierailulle Huittisiin

Myös kolme satakuntalaista kansanedustajaa osallistuu Lähiruokapäivän valtakunnalliseen avajaistapahtumaan.

Sari Essayah on toiminut puolueensa puheenjohtajana vuodesta 2015 sekä Suomen maa- ja metsätalousministerinä kesäkuusta 2023. Kuva: Pekka Väisänen
Sari Essayah on toiminut puolueensa puheenjohtajana vuodesta 2015 sekä Suomen maa- ja metsätalousministerinä kesäkuusta 2023. Kuva: Pekka Väisänen
Heli Lehtelä

Huittisilla on tänä vuonna kunnia isännöidä 9. syyskuuta vietettävän Lähiruokapäivän valtakunnallista avajaistapahtumaa ja lähiruokamarkkinoita. Tapahtumapaikkana toimii lihajalostaja Kivikylän Huittisten Hullulenkin pihamaa. Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Lähiruokapäivä on maaseudun avointen ovien päivä, joka tuo esiin paikallisia tuottajia ja yrityksiä. Avajaistapahtuman lisäksi Lähiruokapäivänä monet maatilat ympäri Suomen pitävät ovensa avoinna.

Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah (kd) on tulossa pitämään tapahtumaan puolen päivän maissa kuultavan juhlapuheen. Maa- ja metsätalousministerin toimialueeseen kuuluu maa- ja metsätalous mukaan lukien ruokapolitiikka, elintarviketurvallisuus ja eläinten hyvinvointi, maaseutupolitiikka, ammattikalastus sekä vapaa-ajankalastus ja riistakysymykset. Lisäksi ministeri vastaa paikkatietoasioista kuten maanmittauksesta.

Ministeri osallistuu niin ikään Lauttakylä-lehden luotsaamaan Lähiruokaa pöytään, nyt ja tulevaisuudessa -paneelikeskusteluun, yhdessä neljän satakuntalaisen kansanedustajan Eeva Kallin (kesk), Matias Marttisen (kok), Petri Hurun (ps) ja Juha Viitalan (sd) kanssa. Paneelin jälkeen Essayah tutustuu lähiruokamarkkinoihin ja paikallisiin ruokatoimijoihin.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Maaseutuverkoston, Huittisten kaupungin, Kivikylän Kotipalvaamo Oy:n, Lauttakylä-lehden, Satakunnan matkailuyrittäjät Ry:n ja SAMKin Matkailun kehittämiskeskuksen hankkeiden kanssa.

Aiemmin aiheesta:

Laadukas lähiruoka saa juhlansa, Lähiruokapäivän valtakunnallisia avajaisia vietetään Huittisissa

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa