Ladataan ilmoitusta
Huittinen 17.1.2022 12:15

Huittinenkin muuttaa koronatestauksen ja -jäljityksen käytäntöjä – Viime viikolla 125 uutta tartuntaa

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän ohjeistus koronatestauksesta sekä karanteeni- ja eristyskäytännöistä on otettu käyttöön myös Huittisissa. Työryhmän ohjeistus mukailee THL:n ohjeistusta.

–Tartunnanjäljitys ja tartuntataudeista vastaava lääkäri määrittelevät virallisten karanteeni/eristysjaksojen pituudeksi jatkossa 5–10 vuorokautta tietyin ehdoin, sanoo tartuntataudeista vastaava lääkäri, vs. ylilääkäri Terhi Nieminen kaupungin tiedotteessa.

–Lievien koronavirusoireiden takia ei välttämättä tarvitse käydä terveydenhuollon testissä, mutta on tärkeää välttää kontakteja vähintään viiden vuorokauden ja kahden oireettoman vuorokauden ajan.

Satasairaalan verkkosivulta löytyvien ohjeiden mukaan terveydenhuollossa tehtävään koronavirustestiin tulee mennä, jos tartuntaan viittaavien oireiden tai altistumisen lisäksi joku tai jotkut seuraavista ehdoista täyttyvät: terveydenhuollon ammattilainen on suositellut testiä tai työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai työskentelet missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalveluissa tai kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai olet raskaana tai perheenjäsenesi työskentelee sosiaali- tai terveydenhuollon tehtävässä.

Viime viikolla Huittisiin ilmoitettiin 125 uutta covid19 -tartuntaa. Vs. ylilääkäri Niemisen mukaan tartunnat on jäljitetty.

LUE MYÖS: Sairaalakuormitus Satakunnassa lisääntynyt – Karanteeniaika vähenee tietyissä tapauksissa viiteen vuorokauteen

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa