Ladataan ilmoitusta
Huittinen 30.4.2020 10:51

Koulujen avaamista ryhdyttiin valmistelemaan Huittisissa heti – huoltajille ensitietoa jo tänään vapunaattona

Koulut avataan toukokuun puolivälissä, mutta sitä ennen Huittisissakin joudutaan tekemään vielä monenlaisia järjestelyjä.
Koulut avataan toukokuun puolivälissä, mutta sitä ennen Huittisissakin joudutaan tekemään vielä monenlaisia järjestelyjä.
Marja-Liisa Hakanen

Maan hallitus päätti keskiviikkona, että peruskoulut avataan 14. toukokuuta jäljellä olevaksi lukukaudeksi. Huittisissa ryhdyttiin tekemään käytännön järjestelyjä heti.

–Tosin odotamme vielä tarkempaa ohjeistusta moniin käytännön asioihin. Aikamoisia järjestelyjä tässä joka tapauksessa tarvitaan, sivistysjohtaja Eija Mattila toteaa.

Hän sanoo toivoneensa, että hallitus olisi antanut eri alueille enemmän liikkumavapautta ja harkinnan mahdollisuuksia.

–Niin ei käynyt, kunnilla ei ole nyt vaihtoehtoja. Itse en olisi vielä avannut kouluja näin laajasti. Odotin, että tässä vaiheessa se olisi koskenut alakoululaisia ja 9.-luokkalaisia.

Sivistysjohtaja sanoo, että koulunkäynti saadaan turvalliseksi, kun toimitaan vain oman luokan ja oman ryhmän kanssa. Jotta tämä olisi mahdollista, saatetaan tarvita lisää tiloja opetuskäyttöön.

–Täytyy katsoa, olisiko esimerkiksi toisen asteen koulutuksen tiloja mahdollisuutta käyttää, ja olisiko keskustassa muita tiloja, joihin voisimme sijoittaa isompia koululaisia. Haasteita tulee joka tapauksessa esimerkiksi koulupäivien rytmityksessä, välituntijärjestelyissä ja ruokailun järjestämisessä.

Mattila sanoo, että ruokalassa voi olla vain yksi ryhmä kerrallaan ja ruoka tarjoillaan oppilaille.Osittain pitää ehkä ruokailla luokissa.

–Ruokalista tehdään sellaiseksi, että ruoka voidaan tarjoilla luokissa.

Yläkoulussa opetus järjestetään niin, etteivät oppilaat ja opettajat joutuisi vaihtamaan ryhmiä.

–Tarvitaan paljon luovaa ongelmanratkaisua, että asiat saadaan sujumaan.

Koulupäivän ajan oppilaat voidaan pitää omissa ryhmissään, mutta koululaiskuljetuksissa se on huomattavasti vaikeampaa.

–Pitää selvittää, tarvitaanko kuljetuksissa erityisjärjestelyjä, onko liikennöitsijöillä esimerkiksi lisäkapasiteettia.

Huoltajille lähtee koulujen avaamisesta ensimmäinen tiedote jo tänään vapunaattona.

–Ensi viikolla tiedotamme yksityiskohtaisesti, mitä paluu omaan kouluun käytännössä tarkoittaa, Eija Mattila kertoo.

Riskiryhmiin kuuluvien oppilaiden huoltajia hän kehottaa ottamaan yhteyttä rehtoriin tai koulunjohtajaan.

–Heidän kanssaan kannattaa keskustella, miten asiat hoidetaan. On todella tärkeää, että riskiryhmiin kuuluvista pidetään hyvää huolta.

Koulujen sulkeuduttua maaliskuussa koulunkäyntiohjaajia siirtyi kaupungin resurssipankin kautta muihin tehtäviin. Sivistysjohtaja sanoo, että heidän paluustaan omiin tehtäviinsä pitää keskustella, nyt kun koulut avataan.

Lauttakylän lukion osalta Huittisissa odotetaan hallituksen linjauksia toisen asteen rajoitusten purkamisesta. Kaupunki tiedottaa asiasta myöhemmin, kun linjaukset varmistuvat.

Juttua on muokattu kello 13.35 lisäämällä lukiota koskeva tieto.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa