Ladataan ilmoitusta
Huittinen 21.2.2021 19:35

Kaupungilla velvollisuus tiedottaa nopeasti karanteenirikkomuksista

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Huittisten kaupungin viestintää karanteenien rikkomisen osalta on tiedusteltu ja sen todenperäisyyttä epäilty. Huittisten terveyskeskuksen vs. ylilääkäri Tiia Levonen ja kaupungin hallintojohtaja Sami Ylipihlaja vastaavat viestinnän kyseenalaistamiseen kaupungin tiedotteessa.

-Tietoomme on saatettu jäljitystyön ja näytteenoton yhteydessä usealta eri henkilöltä, että karanteeneja on rikottu. Kevein perustein ja pelkkien epämääräisten huhujen perusteella emme tiedota, vaan tarkkaan harkiten ja riskit punniten.

-Velvollisuutemme oli nopeasti tiedottaa asiasta, jotta karanteenirajoitusten merkitys ymmärrettäisiin. Tehtävämme on myös reagoida etukäteen, jotta epidemia saadaan rajattua mahdollisimman nopeasti.

Ylipihlaja ja Levonen korostavat, että karanteenirikkomuksia ei kohdisteta kaupungin tiedottamisessa yksittäistapauksiin. Karanteenirikkomuksia ei myöskään tule yhdistää yksittäisiin tartuntatiedotteisiin.

-Huoli covid-19-viruksen leviämisestä on todellinen, ja nyt on jokaisen aika suhtautua viruksen leviämiseen vakavasti. Karanteenirajoituksia tulee ehdottomasti noudattaa.

Kaikki kaupungin virallinen ja tuorein tieto epidemiaa ja sen vaikutuksiin löytyy kaupungin www-sivuilta, johon myös kaupungin some-kanavat pyrkivät tiedon tarpeessa olevat kuntalaiset ohjaamaan.

-Edelleen haluamme muistuttaa, että tartuntojen välttäminen ja tartuntaketjujen katkaiseminen on meidän kaikkien vastuulla. Hyvä käsihygienia, turvavälien noudattaminen, kokoontumisrajoitusten huomioiminen ja maskin käyttö ovat keinoja, joita jokainen voi pyrkiä noudattamaan omassa arjessaan.

Vapaa-aika seuraavan kolmen viikon ajan lähipiirin kesken

Satakunnan alueellinen tautityöryhmä suosittelee vahvasti seuraavan kolmen viikon ajan vapaa-aikaa vietettäväksi vain oman perheen tai lähipiirin kesken.

Maakunnan epidemiatilanne on nopeasti huonontunut ja riski tilanteen vaikeutumisesta edelleen on suuri. Kaikkien ylimääräisten ihmiskontaktien välttäminen auttaa estämään uusien tartuntojen syntymistä.

Ulkoilmassa tartuntariski on huomattavasti sisätiloja pienempi, joten hiihtolomaa kannattaa viettää ladulla ja pulkkamäessä perheen kesken ulkoillen.

-Olemme Satakunnassa saaneet aiemminkin epidemian haltuun. Jaksetaan noudattaa suosituksia ja tehdään se jälleen.

Koko tiedote

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa