Ladataan ilmoitusta
Huittinen 4.2.2021 08:00

All Together Now Suomi -ohjelmassa menestynyt huittislaistaustainen Hugo Bondfolk: "Musiikkibisneksessä kaikki on kiinni verkostoista"

All Together Now Suomi -televisiolaulukilpailussa toiseksi tullut huittislaistaustainen Hugo Bondfolk kertoo, että finaalin lopussa adrenaliinitasot olivat niin korkealla, että hän tunsi olevansa tietynlaisessa huumassa. –Silloin tunsi olevansa elossa. Uppoudun vieläkin välillä muistelemaan niitä hetkiä, hän sanoo. Kuva: Jaakko Kahilaniemi
All Together Now Suomi -televisiolaulukilpailussa toiseksi tullut huittislaistaustainen Hugo Bondfolk kertoo, että finaalin lopussa adrenaliinitasot olivat niin korkealla, että hän tunsi olevansa tietynlaisessa huumassa. –Silloin tunsi olevansa elossa. Uppoudun vieläkin välillä muistelemaan niitä hetkiä, hän sanoo. Kuva: Jaakko Kahilaniemi
Mikko Perttunen

Fly me to the moon, let me play among the stars, luritteli huittislaistaustainen Hugo Bondfolk All Together Now Suomi -televisiolaulukilpailussa ja toisen säkeistön aikana ”satasen” eli sadasta suomalaisesta musiikki- ja viihdealan ammattilaisesta koostuvan tuomariston jäsenet ponnahtivat yksi toisensa jälkeen pystyyn liittyen lauluun.

Ohjelmaformaatissa esiintyjän pistemäärä muodostuu lauluun mukaan liittyneiden tuomareiden määrästä. Bondfolkin Sinatra-tulkinta nosti 92 tuomaria penkistään.

–Tuli kyllä yllätyksenä, että se meni niin hyvin. Ajattelin, että biisivalinta on ehkä vähän omituinen 18-vuotiaalle, ja että se voi osoittautua joko eduksi tai haitaksi. Ennen minua oli yksi laulaja saanut jo 87 pistettä, joten en ajatellut itselläni olevan suuriakaan mahdollisuuksia, Bondfolk muistelee.

–Erityisen iso juttu mulle oli se, että suuresti ihailemani Laura Voutilainen nousi, hän lisää.

Koko homma sai alkunsa marraskuussa 2019, jolloin Bondfolk oli siskonsa luona Punkalaitumella, ja sai tältä kuulla Nelosen uudesta lauluohjelmasta, joka vaikutti mielenkiintoiselta ja vähän erilaiselta.

–Oikeastaan hain ohjelmaan paremman tekemisen puutteessa. Jos ilta ei olisi sattunut olemaan vapaa, en varmaan olisi kuvannut paria pientä lauluvideota ja laittanut hakemusta vetämään, Bondfolk myöntää nauraen.

Skype-puhelu tuotannon kanssa sinetöi Bondfolkin tv-tuotantoon. Kuvaukset olivat jo helmikuussa 2020.

Lue myös: "Mä hain! Ja pääsin!" – Bondfolk laulaa Satasen edessä

Jokaisessa jaksossa eniten pisteitä saanut esiintyjä pääsi suoraan finaaliin – niin myös Bondfolk. Katsojat saivat syksyllä jännittää suosikkilaulajiensa kohtaloa pitkään, mutta tuotannossa alkukarsintojen ja finaalin kuvausten välillä oli vain suunnilleen viikko.

–Siihen väliin mahtuivat muun muassa penkkarit, potkiaiset ja suosikkibändini Pimeyden keikka. Keskityin siis oikeastaan kaikkeen muuhun kuin finaaliin, Schildtin lukion musiikkilinjalla Jyväskylässä viimeistä vuotta opiskeleva Bondfolk kertoo.

Kenraaliharjoituksissa nuorukainen vielä unohtelikin kappaleen sanoja. Tuotantoryhmässä pohdittiin, miten hän mahtaa selvitä itse kilpailusta.

Aika hyvin, sillä tuloksena oli kisan kakkossija. 20 000 euron päävoitto siis meni sivu suun, mutta palkinnotta Bondfolk ei jäänyt.

–Tietynlainen itseluottamus nousi. Esiintyminen kyllä jännittää edelleen, mutta kokemus toi sillä tavalla luottoa, että tietää selviävänsä esimerkiksi keikoilla. Tässä mentiin kuitenkin epämukavuusalueelle.

TV-näkyvyys toi tietysti myös nimeä ja julkisuutta, mutta ennen kaikkea kilpailusta jäi käteen uusia kontakteja, jotka voivat ehkä vauhdittaa uralla eteenpäin.

–Musiikkibisneksessä kaikki on kiinni verkostoista. Ihmisillä on helposti se kuva, että tällaisten ohjelmien jälkeen levy-yhtiöt kilpailevat osallistuneista laulajista, mutta kyllä se on vähän toisin päin; artistit kilpailevat siitä, kuka saa diilin, Bondfolk selittää.

Nyt Bondfolkin ajatukset ovat lukion suorittamisessa kunnialla loppuun, mutta sitten hän aikoo mitä luultavimmin hakea Helsingin Pop & Jazz Konservatorioon.

–Haluan tehdä musaa, mutta onko se rooli sitten laulaja-lauluntekijä, artisti vai osana bändiä – sitä en vielä tiedä. Mulla on aina ollut tarve saada ihmiset tuntemaan jotain, oli se sitten iloa tai hämmennystä.

Bondfolkilla ei tosin ole kiire minnekään. Yhteistyötä ja erilaisia projekteja on lämmitelty, mutta ne ovat toistaiseksi ajatuksissa taka-alalla.

–Haluan päästä ensin hiukan selvemmille vesille. Uskon, että hiljaa hyvä tulee, ja se pätee myös musiikkiin.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa