Ladataan ilmoitusta
Huittinen 18.12.2021 11:05

Huittisissa 14,2 prosenttia koronanäytteistä positiivisia viime viikolla – Maskisuositukset laajenevat kolmasluokkalaisiin

Kuva: Mufid Majnun
Kuva: Mufid Majnun
Mikko Perttunen

Satakunta on edelleen koronaepidemian leviämisalue, ja täyttää hallituksen antamista leviämisvaiheen kriteereistä kaikki seitsemän.

Ilmaantuvuus oli sairaanhoitopiirin oman seurannan mukaan eilen 216 tapausta / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta. Tilanne on kuitenkin ympäröiviä maakuntia parempi. Koko Suomessa ilmaantuvuusluku on 360. Rokottamattomien osalta Suomen ilmaantuvuusluku on 878.

Satakunnan sisällä ilmaantuvuus on hyvin korkea muun muassa Huittisissa, Harjavallassa ja Kokemäellä, joissa kaikissa ilmaantuvuusluku on yli 400.

Tartunnanjäljitys on edelleen ollut tehokasta, mutta jäljitystyö kuormittaa kuntia. Viime viikolla Satakunnassa otettiin yhteensä 5201 näytettä, joista positiivisia oli 5,3 prosenttia. Positiivisten näytteiden kuntakohtaisessa tarkastelussa korkein luku löytyi Huittisista, jossa 14,2 prosenttia näytteistä oli positiivisia.

Satasairaalassa Covid-tilanne on rauhallinen, mutta perusterveydenhuolto on yhä enemmän kuormittunut koronatoimista

Sairaanhoitopiirin tiedotteessa muistutetaan, että pikkujoulun ja joulun juhlakausi lisää tartuntariskejä erityisesti rokottamattomien keskuudessa. Lisäksi Omikron-muunnos lisännee tartuntojen määrää joulun ja vuodenvaihteen tienoilla Satakunnassakin.

Maskisuositus ulotetaan koskemaan kaikkia 10 vuotta täyttäneitä. Huittisissa tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että maskisuositus koskee ensi maanantaista lähtien Huittisten kouluissa kolmasluokkalaisia ja siitä ylöspäin. Koulukohtaisesti rehtori voi suositella maskien käyttöä myös 1. ja 2. luokan oppilaille.

Huittisten kaupungin koronatyöryhmä linjasi perjantaina, että Sataopiston toiminnassa koronapassi vaaditaan ryhmiltä, jotka pidetään kaupungin omistamissa liikuntatiloissa. Muissa kuin opiston liikuntaryhmissä koronapassia ei vaadita.

Vaikka harrastustoiminta voikin tällä hetkellä jatkua, suosittelee alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä aikuisten lähikontaktia edellyttävien joukkueharrastusten keskeyttämistä.

Rokotuskattavuus on Satakunnassa edelleen maan keskiarvoa huonompi. Ensimmäisen rokotteen on saanut 86 prosenttia, kaksi annosta 81 prosenttia ja kolme annosta 12 prosenttia. Huittisissa kattavuus on samaa luokkaa kuin koko Satakunnassa. Kolmannen annoksen on saanut kuitenkin jo 16 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Suurimpia puutteita on edelleen 20–40-vuotiaiden rokotuskattavuudessa, niin Huittisissa kuin Satakunnassa laajemminkin. Huittisissa 25–29-vuotiaista 31 prosenttia ei ole saanut ensimmäistäkään rokotusannosta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa