Ladataan ilmoitusta
Huittinen 12.1.2022 15:30

Jumalanpalveluksiin kokoonnutaan edelleen

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Jumalanpalvelukset jatkuvat Sastamalan ja Huittisten kirkoissa myös tammikuussa.

Ne ovat seurakunnan lakisääteistä toimintaa, eikä niitä koronarajoitusten takia tammikuussa peruta. Päätös on aluehallintovirastojen ja hiippakunnan uusien ohjeiden mukainen.

Huittisten seurakunnan tiedotteessa todetaan, että uskonnollisissa tilaisuuksissa kuten jumalanpalveluksissa, kasteissa, vihkimisissä ja hautaan siunaamisissa ei ole käytössä koronapassia, mutta tuomiokapitulin antaman ohjeistuksen mukaan sisätiloissa järjestettävään uskonnolliseen tilaisuuteen voi ottaa sisälle viidenneksen tilan enimmäiskapasiteetista. Huittisten kirkkoon voi tulla 180, Vampulan kirkkoon 120 ja Huhtamon kirkkoon 60 henkilöä.

Sastamalan seurakunnan tiedotteessa todetaan, että aikuisten toiminta pääosin keskeytyy 21.1. asti koska aluehallintoviranomainen on kieltänyt Pirkanmaalla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Aluehallintoviranomaisen päätös harrastustilojen sulkemisesta ei koske vuonna 2003 tai sen jälkeen syntyneitä. Lasten ja nuorten ohjattua toimintaa on mahdollista jatkaa huomioiden jo aiemmin annettu turvavälipäätös ja tartuntatautilain yleiset velvoitteet.

Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat Sastamalassa toimintaansa kaupungin perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. Myös lasten päiväkerhot voivat jatkaa toimintaansa kaupungin varhaiskasvatuksen kerhojen linjauksia vastaavasti.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa