Huittinen 12.11.2022 09:44

Koronaepidemia Huittislaisessa hoivakodissa

Mikko Perttunen

Huittislaisessa hoivakodissa on viimeisimmän tiedon mukaan koronaepidemia, kerrotaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän tuoreimmassa tilannekatsauksessa.

Hoivayksiköissä on laajemminkin Satakunnan alueella edelleen muutamia epidemioita, vaikka tilanne onkin rauhoittumassa.

Tartuntatautirekisterin perusteella kahden viimeisen täyden viikon aikana Satakunnassa on varmistettu 1037 uutta koronatapausta. Tästä laskettu ilmaantuvuus on 484 tapausta / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta. Valtakunnallinen ilmaantuvuusluku on hieman matalampi, 424. Todellinen ilmaantuvuus on selvästi korkeampi, sillä näytteitä otetaan vain pienestä osasta tapauksia. Satakunnassa otetaan koronavirusnäytteitä hiukan keskimääräistä enemmän, ja positiivisten näytteiden osuus on noin 31 prosenttia.

Perjantaiaamuna Satasairaalan osastohoidossa oli yhteensä 9 koronapositiivista potilasta, joista neljällä koronavirusinfektio oli sairaalahoidon varsinainen syy. Terveyskeskusten vuodeosastoilla oli 22 potilasta koronainfektion takia.

ATTR:n tiedotteessa kerrotaan, että suomalaisten suoja vakavaa infektiota vastaan on hyvä, mutta valitettavasti käytettävissä olevat rokotteet eivät tuo kuin osittaista, noin 2–3 kuukautta kestävää suojaa tartuntaa vastaan. Tämä tieto on vahvistunut myös varianttirokotteiden osalta useissa kahden viime viikon aikana julkaistuissa tieteellisissä tutkimuksissa. Tieteelliseen näyttöön ja kokonaisharkintaan perustuvan rokotussuosituksen mukaan on kuitenkin tärkeää, että riskiryhmät tulevat edelleen rokotetuiksi THL ohjeistuksen mukaisesti.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa