Ladataan ilmoitusta
Huittinen 10.9.2024 06:00Tilaajille

Ruoka maittoi ja kauppa kävi Lähiruokatorilla

Lähiruokatori innosti Huittisiin Kivikylän Hullulenkin pihalle runsaasti yleisöä. Paikallisista raaka-aineista tehdyt ruoka-annokset ja leivonnaiset nostivat veden kielelle.

Noora Tuominen keskusteli Pervonsuon hunajan Sanna Mäkelän kanssa. Tuomiselle hunajassa tärkeintä on kotimaisuus. Hän kertoo suosivansa suomalaista ja lähellä tuotettua aina, kun voi. Suomalainen ruoka on laadukasta. –Kotimaisuus on etusijalla. Käytän hunajaa teehen ja leivontaan. Kun ostaa suoraan tuottajalta, tietää, mitä saa. Hinnan ero ei ole niin suuri, että sillä olisi vaikutusta, hän pohti. Hunaja on hyvin monikäyttöinen leivonnassa ja ruuanlaitossa. Esimerkiksi sämpylöihin tai kasviswokkiin hunaja tekee hyvän lisän. Tänä vuonna on ollut hyvä hunajavuosi. –Lähiruokatapahtumat ovat hyvä juttu. Olemme pieni hunajatuottaja Kukonharjasta, pääasiassa olemme viljelytila. Meillä on pesiä ympäri Huittista. Osa on metsässä, osa peltojen pientareilla, Mäkelä kertoi. Kuvat: Janika Ihanamäki
Noora Tuominen keskusteli Pervonsuon hunajan Sanna Mäkelän kanssa. Tuomiselle hunajassa tärkeintä on kotimaisuus. Hän kertoo suosivansa suomalaista ja lähellä tuotettua aina, kun voi. Suomalainen ruoka on laadukasta. –Kotimaisuus on etusijalla. Käytän hunajaa teehen ja leivontaan. Kun ostaa suoraan tuottajalta, tietää, mitä saa. Hinnan ero ei ole niin suuri, että sillä olisi vaikutusta, hän pohti. Hunaja on hyvin monikäyttöinen leivonnassa ja ruuanlaitossa. Esimerkiksi sämpylöihin tai kasviswokkiin hunaja tekee hyvän lisän. Tänä vuonna on ollut hyvä hunajavuosi. –Lähiruokatapahtumat ovat hyvä juttu. Olemme pieni hunajatuottaja Kukonharjasta, pääasiassa olemme viljelytila. Meillä on pesiä ympäri Huittista. Osa on metsässä, osa peltojen pientareilla, Mäkelä kertoi. Kuvat: Janika Ihanamäki
Janika Ihanamäki

Kivikylän Hullulenkin pihalla toista kertaa järjestetyllä Lähiruokatorilla kävi hyväntuulinen kuhina. Tarjolla oli paikallisten tuottajien paikallisista raaka-aineista tekemiä ruokia, leivonnaisia, vihanneksia, viljatuotteita, hunajaa, kutunmaitotuotteita ja käsitöitä.

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa