Ladataan ilmoitusta
Huittinen 19.2.2021 16:08

Korona leviää Huittisissa hälyttävästi – Koronatapauksia kaikkiaan 18

Kuvitskuva; Pixabay
Kuvitskuva; Pixabay

–Korona leviää tällä hetkellä Huittisissa hälyttävästi. Tänään on ilmoitettu seitsemän uutta tapausta ja lisäksi on yksi aiemmin todettu. Kaikki liittyvät aikaisemmin todettuun ja tiedotettuun tartuntaketjuun, vs. ylilääkäri Tiia Levonen sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Torstaina todettiin kaksi uutta koronatapausta Huittisissa – Molemmat liittyvät aiempiin ketjuihin

–Lisäksi ulkokuntalainen koronapositiivinen henkilö on ollut Härkäpakarilla sunnuntaina 14.2. kello 14-16 välisenä aikana ja huittislainen koronapositiivinen Brewer`s Pubissa sunnuntaina 14.2. klo 12–14 välisenä aikana. Samaan aikaan Härkäpakarilla tai Brewer`s Pubissa olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi testiin, Levonen ohjeistaa.

Ylilääkärin mukaan tietoon on tullut tapauksia, joissa tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräämää karanteenia korona-altistuksen jälkeen olisi rikottu.

–Muistutamme, että karanteenimääräyksiä on ehdottomasti noudatettava. Karanteenin tavoitteena on estää koronaviruksen leviämistä. Huomioitava on, että myöskään tahoillaan karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä tartunta voi olla ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi tullut. Jos karanteenissa olevalta otetaan näyte, saatu negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista, Levonen muistuttaa.

–Karanteenin rikkomisessa on kyse terveydensuojelurikkomuksesta. Jos joku tahallaan tai huolimattomuuttaan rikkoo viranomaisen antamaa karanteenimääräystä ja laiminlyö tartuntataudin leviämisen estämiseksi asetetun velvollisuuden, voidaan hänet asettaa karanteeniin ulkopuolelta lukittuun tilaan tai tuomita rikoslain nojalla sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta.

Uutista päivitetty la 20.2. kello 00.08 korjaamalla kellonaika, jolloin ulkokuntalainen koronapositiivinen henkilö kävi Härkäpakarilla sunnuntaina 14.2.

Lisätietoa karanteenista ja erityksestä THL:n sivuilla.

Lue myös: Huittinen koronaviruksen leviämisvaiheessa – Rajoituksia kiristetään toistaiseksi

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa