Ladataan ilmoitusta
Huittinen 17.6.2021 14:00

Huittisten pääkirjastossa esillä kuvia sarjakuva-albumista

Huittisten pääkirjastossa on esillä kuvia Häxmästarens plan -sarjakuva-albumista.

Näyttely on Huittisten pääkirjastossa 30. kesäkuuta asti.
Näyttely on Huittisten pääkirjastossa 30. kesäkuuta asti.
Erika Tilander

Huittisten pääkirjastossa on kesäkuun ajan esillä kuvia Joakim Järnströmin sarjakuva-albumista Häxmästarens plan. Näyttely piti alun perin avata huhtikuussa, mutta koronatilanteen vuoksi se päätettiin siirtää kesäkuulle. Vuonna 2019 julkaistu sarjakuva-albumi on Järnströmin esikoisteos, jota hän työsti sivutoimenaan kahdeksan vuotta.

järnström.jpg
–Kun sain väitöskirjani valmiiksi, oli aikaa kirjoittaa, Järnström kertoo.

Häxmästarens plan on Magikern-sarjan ensimmäinen osa. Teos on saatavilla ruotsiksi ja englanniksi, ja suomennos julkaistaan mahdollisesti ensi vuonna. Järnström on tehnyt käännökset itse. Sarjan toinen osa on työn alla.

–Näyttelyssä on myös ennen julkaisemattomia kuvia toisesta osasta, Järnström paljastaa.

Häxmästarens plan on suunnattu ensisijaisesti nuorille, ja Järnström toivoo, että nuoret löytäisivät myös hänen näyttelynsä.

–Sarjakuvassa ovat kuvat tukena, jos lukeminen tuntuu muuten raskaalta, Järnström lisää.

Sarjakuva-albumin julkaiseminen on ollut Järnströmin haave lapsesta asti. ”Roolipelinörtiksi” tunnustautuva Järnström on hakenut albumia varten inspiraatiota Game of Thrones -fantasiasarjasta, Conan barbaari -sarjakuvista ja Taru sormusten herrasta -romaanista.

Häxmästarens plan sijoittuu fiktiiviseen Norlandiin keskiajalle. Albumissa faktan ja fiktion rajat sekoittuvat, sillä mukana on viittauksia viikinkien aikaan ja skandinaaviseen mytologiaan. Teoksessa esitellään esimerkiksi muinaisskandinaavisia jumalia.

–Halusin, että albumin avulla lukija voi myös oppia jotain uutta. Se tuo realismia fantasian rinnalle, Järnström kertoo.

Häxmästarens plan kertoo kostonhimoisesta noitamestarista, joka yrittää valloittaa Norlandin. Juoni rakentuu hyvän ja pahan välisen taistelun ympärille. Samalla seurataan kahden valtataisteluun sekaantuneen nuoren kehitystarinaa.

–Olen saanut sekä positiivista että negatiivista palautetta. Kehuja on tullut erityisesti piirtolaadusta, Järnström sanoo.

näyttely.jpg
Kirjastossa on esillä 42 piirrosta Häxmästarens plan -sarjan ensimmäisestä ja toisesta osasta.

Sarjakuva-albumin kuvat Järnström on piirtänyt kahdella eri tekniikalla. Aluksi hän skannasi paperille piirretyt kuvat tietokoneelle ja viimeisteli kuvat tietokoneella. Kesken albumin teon hän kuitenkin siirtyi käyttämään piirtopöytää eli piirsi loput kuvat täysin sähköisesti.

–Oli hieno tunne saada albumi valmiiksi. Tämä on pitkän työn lopputulos, Järnström toteaa.

Tapahtumatiedot

Joakim Järnströmin sarjakuvien kuvia esillä Huittisten pääkirjastossa 1.–30. kesäkuuta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa