Huittinen 31.5.2023 18:15

Kuivalla maalla, mutta vähintään yhtä hyvällä fiiliksellä

Ennen illan festarihumua vanha urheilukenttä täyttyy lapsille suunnatusta ohjelmasta.

Viime kesän LauttaRokki veti Loimijoen rantaan noin pari tuhatta henkeä. Samanlaiseen kävijämäärään tähdätään, tai mieluummin vähän yli, sanoo Juha Suomela. Kuva Erika Tilander
Viime kesän LauttaRokki veti Loimijoen rantaan noin pari tuhatta henkeä. Samanlaiseen kävijämäärään tähdätään, tai mieluummin vähän yli, sanoo Juha Suomela. Kuva Erika Tilander
Pauliina Vilenius

Minä tunnen kuinka vauhti kiihtyy, lauletaan Portion Boysin uudelleen elvyttämässä Matin ja Tepon kasarihitissä. Vähän samanlaisissa tunnelmissa on parhaillaan Huittisten Yrittäjien hallitus. Se on painanut hommia LauttaRokki-festareita varten jo viime syksystä, mutta tahti sen kuin tiivistyy h-hetken lähestyessä.

Vaikka kiirettä pitää, ei hallituksen puheenjohtaja Juha Suomela osoita hermostuksen merkkejä. Yhteisen hyvän eteen on mukava talkoilla.

–Viime vuoden festareista jäi hyvä fiilis. Ilolla tehdään, ja halutaan luoda ihmisille mukava tapahtuma. Tämä on ponnistus koko Huittisten kaupungin elinvoiman ylläpitämiseksi, sillä kävijät tutustuvat varmasti kaupungin tarjontaan myös festarialueen ulkopuolella, Suomela tuumii.

Ensi viikon lauantaina järjestettävä LauttaRokki soi tällä kertaa "kuivalla maalla" vanhalla urheilukentällä. Viime vuoden tapahtuman miljöö kelluvine lavoineen Loimijoen rannassa keräsi kovasti kiitosta yleisöltä, mutta erityisen käytännöllinen se ei ollut.

–Turvallisuus edellä mennään. Ranta oli hieno paikka, mutta kävi ahtaaksi, kun yleisöä oli niin paljon. Lisäksi haluamme kunnollisen anniskelualueen ja reilusti tilaa myyntikojuille, eikä se ole mahdollista rannassa, perustelee Suomela paikanvaihtoa.

Järjestäjät ovat ottaneet viime vuodesta opiksi ja anniskeluteltta kasvaa kokoa merkittävästi. Suomela huomauttaa väljän anniskelualueen olevan iso osa tapahtuman viihtyisyyttä.

Yrittäjäyhdistyksen sihteeri Johanna Santanen lupaa, että nälkäiset suut tulevat varmasti ruokituiksi ruokakojujen antimilla.

–Monipuolinen tarjonta on luvassa, herkkuja unohtamatta, hän paljastaa.

Tapahtuman onnistumisessa iso merkitys on myös talkoolaisilla, joita häärää apukäsinä useita kymmeniä. Santasen mukaan erityisen iloista on, että moni ilmoittautui avuksi jo viime syksynä.

Tämän vuoden LauttaRokin kirkkaimpia tähtiä ovat Irina ja Poju. Lisäksi lavalla musisoivat muun muassa The Richmond Okies, DJ Maukka sekä Huittisten musiikkiopiston bändi.

Ennakkoon ilmoitettiin, että LauttaRokin juontaa Sami Kuronen. Muuttuneiden kuvausaikataulujen vuoksi hän on kuitenkin estynyt ja paikkaajaksi saapuu muun muassa Radio Novan aalloilta tuttu Esko Eerikäinen.

Ennen illan festarihumua vanha urheilukenttä täyttyy lastentapahtumasta.

–Yllätyimme, että viime vuoden tapahtumaan osallistui niin paljon lapsia. Sen vuoksi halusimme järjestää heille jotakin ihan omaa, sanoo Santanen.

Lastentapahtuman ohjelmassa on muun muassa pomppulinna. Kentällä pääsee ihastelemaan myös erilaisia hahmoja, kuten Frozen-elokuvasta tuttuja Annaa ja Elsaa.

LauttaRokki on tuttuun tapaan ikärajaton ja maksuton tapahtuma.

–Oli selvä asia, että sellaisena se halutaan myös pitää. Haluamme, että kaikilla on tasapuolinen mahdollisuus nauttia festarifiiliksestä, puheenjohtaja Suomela toteaa.

Festareilla vaikutusta liikennejärjestelyihin

LauttaRokki vaikuttaa keskustan liikennejärjestelyihin. Vanhan urheilukentän vieritse kulkevat Veteraanikatu ja Kievarinkatu suljetaan liikenteeltä lauantaina aamupäivällä kello 10 ja avataan jälleen festareiden jälkeen.

Varsinaista pysäköintitilaa festarikansalle ei järjestäjien toimesta ole suunniteltu, vaan autonsa sopii parkkeerata vapaasti Huittisten keskustan pysäköintipaikoille.

–Viime vuonna noin 80 prosenttia festarikävijöistä tuli paikalle polkupyörällä. Parkkipaikkoja on hyvin sekä kauppojen pihoilla että katujen varsilla. En usko, että pysäköinnistä aiheutuu ongelmia, toteaa yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Juha Suomela.

Fillarikansa tapahtumassa on sen sijaan huomioitu. Suomela kertoo, että polkupyöräparkki rakentuu Veteraanikadun alkupäähän Hankkijan edustalle.

Tapahtumatiedot

LauttaRokki Huittisten vanhalla urheilukentällä la 10.6. Lastentapahtuma klo 14–16, iltaohjelma klo 17 alkaen. Tapahtuma on ikärajaton ja maksuton.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa