Ladataan ilmoitusta
Huittinen 25.8.2021 08:00

12–15-vuotiaiden rokotukset hyvin käyntiin Huittisissa

Aaro Kokolle (vas.) ja Juho Jokelalle rokotuksen ottaminen oli helppo päätös. Myös suurin osa heidän kavereistaan on ottanut rokotteen. Kuva: Erika Tilander
Aaro Kokolle (vas.) ja Juho Jokelalle rokotuksen ottaminen oli helppo päätös. Myös suurin osa heidän kavereistaan on ottanut rokotteen. Kuva: Erika Tilander
Mikko Perttunen

Huittisissa aloitettiin jo edellisviikolla 12–15-vuotiaiden koronarokotukset terveyskeskuksessa Valtioneuvoston uusien asetusten mukaisesti. Viime viikolla rokotuksia alettiin antaa Pellonpuiston koulussa.

–Oikein hyvin rokotukset lähtivät käyntiin yläkoulussa. Tämän viikon perjantaina tai viimeistään ensi viikolla aletaan rokottaa myös 12 vuotta täyttäneitä kuudesluokkalaisia kouluissa, Huittisten hoitotyön johtaja Petteri Männistö kertoo.

12–15-vuotiaiden rokotuskattavuus oli ennen koulussa tehtävien rokotusten aloittamista kymmenisen prosenttia, mutta nousi nopeasti vielä viime viikon loppupuolella yli 40 prosentin. Rokotukset jatkuivat edelleen tiistaina.

–Viesti koululta oli, että hyvältä näyttää. Parin kolmen viikon kuluessa nähdään, että millaiseksi rokotuskattavuus tässä ikäryhmässä muodostuu, mutta alun perusteella voinee olettaa, että prosentti nousee hyväksi.

rokotekattavuus kaavio elo 2021.png
Tilanne maanantaina 23.8. Lähde: THL

Koko Huittisten rokotuskattavuus on maanantaina päivittyneiden tietojen perusteella ensimmäisen rokotuksen osalta 69,6 prosenttia ja toisen annoksen osalta 51,6 prosenttia.

16–19-vuotiaista jo 68,9 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen. Sen sijaan 20–34-vuotiaiden keskuudessa rokotuskattavuus jää tällä hetkellä reilusti alle 60 prosentin. Esimerkiksi 25–29-vuotiaiden ikäryhmässä kattavuus on vain vajaat 51 prosenttia.

–Se meitä vähän huolestuttaa, että miksi nuoret aikuiset eivät ole enempää ottaneet, Männistö pohtii.

Huittisissa erityisesti näitä ikäryhmiä, mutta muitakin vielä rokottamattomia, yritetään houkutella tulevana lauantaina järjestettävällä non-stop-rokotuspäivällä. Terveyskeskuksessa on varauduttu antamaan päivän aikana 250 ykkösrokotusta ilman ajanvarausta.

–Tällaisista tapahtumista, joilla tuodaan rokotukset helposti saataville, on hyviä kokemuksia muualta. Jotkut ihmiset ovat kyselleet viikonloppuaikojen perään, joten tämä palvelee myös heitä, Männistö toteaa.

Paas poiketen -rokotuspäivää on rummutettu myös sosiaalisessa mediassa. Ahkera tiedottaminen onkin Männistön mukaan nyt paikallisella tasolla ensisijaisia keinoja kohottaa rokotuskattavuutta. Varsinaiseen rokotusvastaisuuteen on hänen mukaansa hankalampaa vaikuttaa.

Lue myös: Yläkoululla rokotuksissa huomioitiin yksityisyydensuoja

Tapahtumatiedot

Paas poiketen -ykköskoronarokotuspäivä la 28.8. klo 9–16.30 ilman ajanvarausta niin kauan kuin rokotteita riittää

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa