Ladataan ilmoitusta
Huittinen 10.1.2022 16:20

Rokotukset käyntiin Tahto Areenalla

Koronarokotuksia annetaan tällä ja ensi viikolla Tahto Areenalla. Urheiluhallin pihalla oli maanantaina reippaasti autoja. Kuva: Mikko Perttunen
Koronarokotuksia annetaan tällä ja ensi viikolla Tahto Areenalla. Urheiluhallin pihalla oli maanantaina reippaasti autoja. Kuva: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Huittisten kaupungin kahden viikon mittainen tehorokotusjakso käynnistyi tänään. Viikkojen 2 ja 3 ajaksi Tahto Areena on otettu rokotuskäyttöön arkipäivien ajaksi. Tavoitteena on antaa kolmas rokote kahden viikon aikana 4500 huittislaiselle.

–Tilanne on Huittisissa aika huolestuttava. Näin suuria tartuntalukuja ei minun aikanani ole ollut, ja kun koulut nyt ovat alkaneet, tartuntoja on varmasti odotettavissa vielä paljon lisää, tartuntataudeista vastaava vs. ylilääkäri Terhi Nieminen kertoo.

Viime viikolla Huittisissa todettiin yhteensä 29 uutta koronatartuntaa. Nieminen kertoo, että viime aikoina muutamia tartuntoja on ollut huolestuttavasti myös sote-ammattilaisten keskuudessa ja sote-työpaikoilla.

–Pienessä organisaatiossa tällaisilla tapauksilla voi olla ikävä vaikutus, kun näytteenottoon ja rokotuksiin tarvitaan lisäksi paljon resursseja, Nieminen toteaa.

Huittisissa toivotaan edelleen, että mahdollisimman moni menisi ottamaan myös kolmosrokotteen, jotta rokotekattavuutta saataisiin hilattua ylöspäin ja terveydenhuollon resursseja voitaisiin suunnata muualle.

–Aikojen varaustahdissa ehkä hiukan näkyy ihmisten väsymys tähän tilanteeseen, Nieminen arvelee.

Hoitotyön johtaja Petteri Männistö muistuttaa, että omikron-variantti leviää tällä hetkellä nopeasti, ja kolmas rokote nostaa sarjan tehoa huomattavasti. Siksi hän kehottaa ihmisiä rokotukselle mieluummin heti kuin myöhemmin, tietysti olettaen, että toisen ja kolmannen rokotteen vähimmäisaikaväli täyttyy.

Tämän viikon rokotusajat Tahto Areenalle ovat täyttyneet jo hyvää vauhtia, ja maanantaihin mennessä oli varattu jo noin 2000 aikaa. Viikolle 3 oli vielä tänään runsaasti aikoja tarjolla, ja niitä avataan myös lisää, mikäli varauksia kertyy. Käytännössä areenalla pystytään rokottamaan nykyisillä resursseilla ja osaksi myös Tahto Areenan väljien olosuhteiden ansiosta 400 henkilöä päivässä.

–Meillä ei ajanvarauksen ansiosta tarvitse jonottaa korttelin ympäri pakkasessa, kuten monessa muussa kunnassa, Männistö sanoo.

Mikäli vähimmäisaika rokotteiden välillä ei vielä täyty, jatkuvat rokotukset toki Tahto Areenan kahden viikon jakson jälkeenkin, mutta siitä eteenpäin aikoja on tarjolla rajatummin.

Nieminen ja Männistö pelkäävät, että jos tartuntoja tulee paljon lisää, alkaa perusterveydenhuolto olla pulassa. Jo nyt esimerkiksi jäljitystyössä mennään selviytymisen rajoilla, vaikka tilanne onkin vielä huomattavasti parempi kuin isommilla paikkakunnilla, joissa jäljitys saattaa olla jo monta päivää jäljessä.

–Yhtä positiivista testitulosta kohden tulee aina moninkertainen määrä altistuneita. Sen perusteella voi sitten laskea, että kuinka monta soittoa jäljityksessä joudutaan tekemään, Männistö selittää.

Nieminen muistuttaa, että rokottamattomien piirissä ilmaantuvuus on valtakunnallisesti jopa kymmenkertainen rokotettuihin nähden. Huittisissa otanta on tietysti pieni, mutta Niemisen mukaan täälläkin on nähtävillä, että korona tarttuu usein ensimmäiseksi rokottamattomiin, josta se leviää Huittisissa erityisesti perhealtistumisissa myös rokotettuihin.

Zinkice
01.06.2024 06:50

Thus, the chemoprotective role of Mdr1 could have consequences on steady state brain disposition of potent endobiotics buy cialis online using paypal

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa