Ladataan ilmoitusta
Huittinen 27.9.2021 08:00

Yhden joulun excel-meininki riitti – Lahjan antamiseen kehiteltiin verkkopalvelu

–Lahja Huittisista -verkkopalvelulla kaupunki ja kauppiasverkosto haluavat entisestään nostaa paikallisia yrityksiä kunniaan ja näyttää, että omalta paikkakunnalta saa kaikkea, toteavat elinvoimajohtaja Riikka Peippo (ylhäällä), Raision seudun koulutuskuntayhtymässä liiketoiminnan ammattitutkintoa suorittava projektisuunnittelija Pauliina Puputti ja markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen. Kuva: Minna Karru
–Lahja Huittisista -verkkopalvelulla kaupunki ja kauppiasverkosto haluavat entisestään nostaa paikallisia yrityksiä kunniaan ja näyttää, että omalta paikkakunnalta saa kaikkea, toteavat elinvoimajohtaja Riikka Peippo (ylhäällä), Raision seudun koulutuskuntayhtymässä liiketoiminnan ammattitutkintoa suorittava projektisuunnittelija Pauliina Puputti ja markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen. Kuva: Minna Karru
Minna Karru

Pala Huittista. Arjen helpotuksesta hemmotteluun. Iso lahjakeko.

Sanat sinkoilevat Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peipon, markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitasen ja projektisuunnittelija Pauliina Puputin suusta.

Kolmikko esittelee uusinta huittislaista kehitelmää Lahja Huittisista -verkkopalvelua.

–Palvelussa työnantajat ja yritykset voivat verkkokaupan kautta antaa lahjan työntekijöilleen, sidosryhmilleen ja yhteistyökumppaneilleen. Tuotteiden ja palveluiden myyjät ovat kauppiasverkoston jäseniä, Peippo tiivistää uuden palvelun.

Verkkokauppa avautuu marraskuussa osoitteessa www.lahjahuittisista.fi.

Huittisten kaupunki ”kuivaharjoitteli” lahjalistalta valintaa viime vuoden jouluna. Korona-ajan takia kaupunki ei voinut järjestää henkilöstölleen perinteistä joulujuhlaa. Sen sijasta päädyttiin siihen, että henkilöstö sai valita lahjansa lahjalistalta, jonka palvelut ja tuotteet olivat kauppiasverkoston tarjoomuksia.

–Lahjavaihtoehdot oli listattu word-pohjalle ja minä väsäsin excel-taulukkoina kauppiasverkoston firmoille listat palveluista ja tuotteista, joita heiltä tullaan hakemaan, Kaitanen kertoo viime vuoden meiningistä.

–Ideasta pidettiin kovasti. Lahjansaaja sai valita jotain sellaista mitä todella haluaa. Kauppiasverkoston jäsenet saivat uusia asiakkaita. Kaupungin palkkalistoillahan on myös ulkopaikkakuntalaisia, jotka eivät käy Huittisissa muualla kuin työpaikassaan, eivätkä sen tähden tiedä kuinka paljon tarjottavaa huittislaisliikkeillä on, Peippo kertoo.

–Syntyi ihan wau-elämyksiä, että onko täällä tällaistakin, Kaitanen lisää.

k_lahjahuittisista4.JPG
–Lahja Huittisista -verkkopalvelu avautuu marraskuussa, kertovat Helena Kaitanen (vas.) ja Pauliina Puputti.

Valmiit verkkokaupat eivät taipuneet kaupungin ja kauppiasverkoston hankkeeseen. Mutta ei hätää, huittislainen mainostoimisto Huima räätälöi tarkoitukseen sopivan verkkokaupan.

Huittisten kaupungin elinkeinotoimen opiskelijaharjoittelija, projektisuunnittelija Pauliina Puputti kertoo, että palvelussa on lahjoille kolme hintaluokkaa: 30, 50 ja100 euroa. Jokainen kauppiasverkoston jäsen voi laittaa kuhunkin hintaluokkaan tarjolle 1–3 tuotetta tai palvelua.

Verkostossa on jäseniä satakunta. Peipon mukaan jäsenmäärä on jo nyt melko hyvä, mutta uuden palvelun toivotaan kannustavan joukkoon uusia jäseniä.

–Verkkokauppa ei toimi pelkästään joulun alla, vaan ympäri vuoden. Voivathan yritykset antaa henkilöstölleen vaikkapa tilikauden päätöslahjoja, kesälahjoja, juhlavuosilahjoja, Kaitanen ideoi.

Joulu on tietysti suurin sesongeista.

Tavoitteena ensimmäisenä jouluna on saada mukaan vähintään 50 kauppiasverkoston yritystä ja välittää 800 joululahjaa.

–Ja jos päästään lukuihin 60 ja 1000, niin ne ovat sellaisia määriä, jotka saavat meidät ilosta kuperkeikkamaan, Puputti povaa.

Uskoa hyviin lukuihin tuo sekin, että tuoreimmat tilastot elokuulta näyttävät, että Huittisissa on Satakunnan paras työllisyystilanne.

Päivitetty klo 10.55 muuttamalla otsikon lahjoittaminen-sana lahjan antamiseen.

Kauppiasverkosto

Huittislaisten palveluyrittäjien yhteistyöorganisaatio

Toimintaa ohjaa kaupungin elinkeinotoimi

Jäsenmaksua vastaan jäsenet saavat näkyvyyttä kaupungin ja yrittäjien yhteisissä tapahtumissa, esimerkiksi Hulluissa Öissä sekä markkinoinnissa

Tavoitteena ylläpitää Huittista elinvoimaisena kauppakaupunkina ja luoda yhteistyötä yrittäjien välille

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa