Ladataan ilmoitusta
Huittinen 4.5.2022 08:00Tilaajille

Olé, sanoisi espanjalainen – Huittisissa oltiin hiukan hillitymmin

–No, karjalaiset ovat karjalaisia ja satakuntalaiset – satakuntalaisia, harmonikan soittaja ja laulaja Mari Kätkä sanoi naurahtaen Huittisten Aurahovissa Vahva ja hellä -esityksen jälkeen, kun toimittaja sitä tivaa. Mutta ei hän, eikä Vahvan ja hellän toinen esiintyjä, tanssija ja laulaja Riikka Siirala huittislaisia tai muita satakuntalaisia moiti.

–Esityksemme runko on jokaisella kiertueen paikkakunnalla sama, mutta sen painotukset elävät aina muutoinkin yleisön mukaan. Ja mikään esitys ei ole vähempi kuin joku toinen, yleisöä kuuluu aina kunnioittaa. Jokainen kohtaaminen on ainutkertainen.

Osiris teatterin Loiske Ensemblen Vahva ja hellä -kiertue on mahdollinen, koska esitys on osa Kulttuurihyvinvointia ikäihmisille -kehittämishanketta, jota tukee Taiteen edistämiskeskus ja rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. Pääkaupunkiseudulla asuva kaksikko on jo käynyt esimerkiksi Pohjois-Karjalassa ja Satakunnassa. Huittisten lisäksi satakuntalaiskohteita olivat Säkylä ja Rauma.

k_aurahovi11.JPG
Riikka Siirala on Osiris teatterin Loiske Ensemblen tanssija ja laulaja.
k_aurahovi1.JPG
Mari Kätkä on Osiris teatterin Loiske Ensemblen harmonikan soittaja ja laulaja.

Ikä ja yhteys on Vahvan ja hellän alaotsikko. Esityksessä Kätkä ja Siirala lausuvat: ”Sinä vastasyntynyt, elinvoimainen. Minä joskus väsynyt, onnellinen. Sinun kätesi elämänviivoista täyttyneet, niin paljon nähneet ja kokeneet. Välillämme koko elämä, vahva ja hellä.”

Siirala on tehnyt pitkään esityksiä vauvoille. Vahva ja hellä on kohdistettu senioreille, mutta esitys on rakennettu yhdistämään sukupolvia, koska joka esitykseen kutsutaan myös lapsiperheitä. Samanlaisilla keinoilla pystyy hänen ja Kä

Tilaajalle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.

Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.

 

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa